Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria i lluita
Homenatge a Pep Musté i Teresa Putellas a Vic

Aquest diumenge 29 seran homenatjats a Vic, en un acte a les 12h, a la Plaça Major, i amb un dinar popular

26/01/2023 Política

Pep Musté i Teresa Putellas seran objecte d'un homenatge nacional aquest diumenge 29 de gener a Vic, a la plaça Major, lloc durant anys han desenvolupat la parada de mercat de productes agrícoles.

Musté va ser detingut l'estiu de 1992 acusat de dirigir Terra Lliure, en la ràtzia coneguda com Operació Garzón, i va ser víctima de les condemnes judicials més altes en la repressió del moviment independentista català, condemnat a 140 anys de presó. Camioner i pagès, va formar part dels CSPC i va militar a Independentistes del Països Catalans (IPC) i l'MDT durant els anys 80. I més recentment ha estat dinamitzador de la CUP a la comarca d'Osona, i impulsor de nombroses activitats socials, polítiques i populars, entre les quals el Casal Manuel Viusà de Vic.

Teresa Putellas, també pagesa i multiactivista, ha estat la parella inseparable de Musté en dècades d'activisme a la comarca i arreu dels Països Catalans. Destaca la seva implicació sindical primerenca a la comarca, així com el seu paper en la lluita ecologista durant els anys 80 i 90.

Ara, un cop jubilats i que en Pep Musté hagi patit unes dificultats de salut, rebran un reconeixement per part del moviment independentista i del conjunt dels moviments populars tant de la comarca com del país.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid