Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Campanya de solidaritat amb la professora de Terrassa vexada per parlar en català a comissaria

La campanya de suport prendrà cos en una ssemblea oberta que es realitzarà el dijous 2 de febrer a les 19h al local de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) al carrer del Torrent, 153

26/01/2023 Llengua

La Plataforma per la Llengua i el col·lectiu la Traca-Coordinadora Antirepressiva de Terrassa han desplegat una campanya de solidaritat amb la professora de català de Terrassa que va ser vexada i denunciada per parlar en català a un policia espanyol a comissaria

En un manifest exposen que "Les administracions de l’Estat no estan garantint el dret dels catalans de parlar la nostra llengua i la comissaria de Terrassa és un lloc on, desgraciadament, hem tingut constància de més vulneracions", motiu pel qual ofereixen el suport a la professora de català d’un institut de Terrassa "que va ser humiliada el passat mes de març per parlar en català en aquesta comissaria i ha denunciat els agents. A més de vulnerar-li el seu dret de parlar català reconegut a la llei catalana (Estatut i Llei de política lingüística) i també a l’estatal (Estatut bàsic de l’empleat públic), ha patit les represàlies de la policia, que l’ha denunciada amb l’empara de la llei mordassa i és a l’espera de la resolució de les al·legacions per part de la Conselleria d’Interior."

Com a acte inicial de la campanya de suport a la docent, s'ha anunciat una denúncia pública de la discriminació del català en el lloc dels fets, davant de la comissaria de la policia espanyola. S'ha convocat una concentració el divendres 3 de febrer a les 19:30h a les portes de la comissaria de la policia nacional de Terrassa (carrer Baldrich, 9) on es realitzaran dos actes: primer hi haurà els Cants de Llibertat, que aquest dia es traslladaran des de davant de l’ajuntament a davant de la comissaria, i a continuació una roda de premsa per explicar com es va produir aquell atemptat a la llengua català i als drets de la docent denunciada per agents de la policia.

La Plataforma per la Llengua i el col·lectiu la Traca apunten en aquest comunicat que l’objectiu d’aquesta campanya és doble: en primer terme donar suport a la professora denunciada "en totes les seves vessants, política, judicial, econòmica i emocional. I en segon terme denunciar la discriminació que pateix el català a la comissaria de la policia nacional i aconseguir que aquesta situació finalitzi d’una vegada per totes i que cap persona més hagi de ser humiliada per parlar en català."

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid