Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Campanya de solidaritat amb la professora de Terrassa vexada per parlar en català a comissaria

La campanya de suport prendrà cos en una ssemblea oberta que es realitzarà el dijous 2 de febrer a les 19h al local de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) al carrer del Torrent, 153

26/01/2023 Llengua

La Plataforma per la Llengua i el col·lectiu la Traca-Coordinadora Antirepressiva de Terrassa han desplegat una campanya de solidaritat amb la professora de català de Terrassa que va ser vexada i denunciada per parlar en català a un policia espanyol a comissaria

En un manifest exposen que "Les administracions de l’Estat no estan garantint el dret dels catalans de parlar la nostra llengua i la comissaria de Terrassa és un lloc on, desgraciadament, hem tingut constància de més vulneracions", motiu pel qual ofereixen el suport a la professora de català d’un institut de Terrassa "que va ser humiliada el passat mes de març per parlar en català en aquesta comissaria i ha denunciat els agents. A més de vulnerar-li el seu dret de parlar català reconegut a la llei catalana (Estatut i Llei de política lingüística) i també a l’estatal (Estatut bàsic de l’empleat públic), ha patit les represàlies de la policia, que l’ha denunciada amb l’empara de la llei mordassa i és a l’espera de la resolució de les al·legacions per part de la Conselleria d’Interior."

Com a acte inicial de la campanya de suport a la docent, s'ha anunciat una denúncia pública de la discriminació del català en el lloc dels fets, davant de la comissaria de la policia espanyola. S'ha convocat una concentració el divendres 3 de febrer a les 19:30h a les portes de la comissaria de la policia nacional de Terrassa (carrer Baldrich, 9) on es realitzaran dos actes: primer hi haurà els Cants de Llibertat, que aquest dia es traslladaran des de davant de l’ajuntament a davant de la comissaria, i a continuació una roda de premsa per explicar com es va produir aquell atemptat a la llengua català i als drets de la docent denunciada per agents de la policia.

La Plataforma per la Llengua i el col·lectiu la Traca apunten en aquest comunicat que l’objectiu d’aquesta campanya és doble: en primer terme donar suport a la professora denunciada "en totes les seves vessants, política, judicial, econòmica i emocional. I en segon terme denunciar la discriminació que pateix el català a la comissaria de la policia nacional i aconseguir que aquesta situació finalitzi d’una vegada per totes i que cap persona més hagi de ser humiliada per parlar en català."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid