Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCRAÏNA-PAÏSOS CATALANS
La diàspora ucraïnesa es mobilitza organitzant un concert benèfic a Sant Gregori (Gironès)

Avui de 18h a 20h s'ha realitzat a l'Espai La Pineda de Sant Gregori (Gironès) un concert benèfic per a Ucraïna

09/07/2022 Cultura

Avui s'ha realitzat a l'Espai La Pineda de Sant Gregori (Gironès) un concert benèfic per a Ucraïna. Un més dels diversos actes solidaris amb el poble ucrainès que s'han realitzat als Països Catalans en els últims mesos (destaca especialment la recollida de material humanitari a la parròquia de Sant Josep, Santa Mònica i Sant Josefat de la Rambla de Barcelona).

Entre els actes solidaris hi ha hagut alguns concerts destinats a recaptar fons. El passat 13 de juny es realitzà un concert a Alcúdia (Mallorca) per demanar fons destinats a les víctimes de la guerra d'Ucraïna i avui ha estat el torn de Sant Gregori (Gironès).

El concert d'avui era dels cantants ucraïnesos Dzizio, Oleksandr Ponomaryov i Iryna Fedyshyn. Els dos primers fa poques setmanes van penjar a youtube el vídeo de la cançó УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ (Ucraïna vencerà)  que està a punt d'arribar als 16 milions de reproduccions. L'actuació ha començat a les 18h i ha acabat a les 20h precisament amb la cançó УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ (Ucraïna vencerà) entre l'eufòria del públic i les projeccions a l'escenari de dibuixos de còctels molotov (la tornada de la cançó va dient 'que cremi que cremi l'equipament de l'ocupant').

Tot seguit hi ha hagut un parlament dels organitzadors de l'acte que han agraït l'ajuda de l'Ajuntament de Sant Gregori,  l'assitència del públic i els cantants i  el suport de 'totes les famílies dels soldats que estan al front que ho estan passant molt malament'. El parlament ha acabat amb l 'expressió tradicional Slava Ukraini! (ucraïnès: Слава Україні!, català: Glòria a Ucraïna!) seguida de la resposta del públic Heroiam slava! (ucraïnès: Героям слава!, Glòria als herois!).  En finalitzar l'acte els assistents han cantat l'himne d'Ucraïna.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid