Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA SINDICAL
La plantilla de Font Vella comença el tercer dia de vaga

La plantilla demana un augment salarial del 13% en consonància amb l'IPC

29/06/2022 Laboral

Els treballadors d'Aigües Danone, la planta de Font Vella que es troba a Sant Hilari Sacalm (la Selva), van començar aquest dilluns una vaga de quatre dies amb l'objectiu d'aconseguir millores salarials. La direcció de l'empresa proposa un augment de sou del 3% en dos terminis i sense cap clàusula de revisió salarial, una pujada que els sindicats consideren insuficient perquè no garanteix el poder adquisitiu de la plantilla. El comitè d'empresa (format per Intersindical, CCOO i USO) demana un augment salarial del 13% en consonància amb l'IPC ja que porten més de 18 mesos sense cap augment salarial i això implica una pèrdua del 12% de l'IPC a causa de l'augment de la inflació dels últims mesos.

Aquests dos primers dies de vaga una cinquantena de treballadors han muntat piquets informatius amb pneumàtics als accessos de la fàbrica. Ahir de nou a onze del vespre els piquets van rebre el suport d'una dotzena de persones entre els quals hi havia afiliats de la Intersindical de les comarques gironines i membres de la CUP d'Arbúcies. Durant el canvi de torn de les deu del vespre es va viure algun moment de tensió quan l'encarregat de recursos humans de la fàbrica i els mossos d'esquadra van insistir als treballadors que feien vaga en 'el seu dret d'anar a treballar'. Poc abans la policia municipal de Sant Hilari havia advertit als piquets 'del perill d'encendre pneumàtics' (de fet només se'n va encendre un durant tot la jornada). 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid