Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANTIMONÀRQUICS
La Fundación Princesa de Girona es veu obligada a realitzar els seus actes de 'forma clandestina' a Girona

La Fundación Princesa de Girona havia programat un acte públic per avui al matí a la Fontana d'Or (CaixaFòrum) que finalment s'han realitzat de forma privada a la seu de la Fundación al carrer Juli Garreta

10/05/2022 Drets i Llibertats

La Fundación Princesa de Girona havia programat un acte públic per avui al matí a la Fontana d'Or (CaixaFòrum)  que finalment s'han realitzat de forma privada a la seu de la Fundación al carrer Juli Garreta número 1.  L'acte central del Tour del Talent a Girona i proclamació del Premi FPdGi Internacional 2022 ha comptat amb la presència d'una dotzena de persones i s'ha transmès en streaming (en directe han seguit l'acte una desena de persones i a les 5 de la tarda el vídeo havia arribat a la suma de les 75 visualitzacions). 

A la mateixa hora que es feia l'acte a la seu de la FPdGi del carrer Juli Garreta una cinquantena de persones s'han manifestat contra la monarquia a la plaça del Vi i  han anat en manifestació fins a la Fontana d'Or (CaixaFòrum), un dels llocs que ahir va acollir actes del tour de la Fundación. Allà han enganxat cartells, han cremat fotos amb la cara del Rei i el logotip de la FPdGi i han fet pintades al terra i als vidres.

El passat dimecres dia 4 unes 200 persones es van manifestar a Girona contra les activitats de la Fundación Princesa de Girona seguint la primera convocatòria de la recentment creada Coordinadora Antimonàrquica de Girona. L'acte va començar a les 19 hores a la plaça del Vi i va acabar una hora més tard a la carretera de Barcelona (a un centenar de metres de la seu de la FPGI del carrer Juli Garreta) amb la crema d'un ninot amb la cara de Felip VI.

La Fundación Princesa de Girona vol rellançar la seva imatge, fer-se més coneguda i activar i capitalitzar el 'talent dels joves espanyols'. Amb aquestes metes aprovades en el seu pla estratègic 2022-2025, els reis espanyols  mostren el seu compromís amb aquesta entitat que vol legitimar la monarquia 'entre la joventut'.

D'altra banda els Premis Fundació Princesa de Girona es tornaran a entregar, per tercer any consecutiu, a Barcelona. L'acte de lliurament se celebrarà entre finals de juny i principis de juliol a la capital catalana després que l'Ajuntament de Girona hagi vetat la presència de la casa reial a la ciutat. L'última visita dels reis espanyols a les comarques gironines va ser el 2018 quan la Fundación Princesa de Girona va fer un acte a Vilablareix que va estar protegit per desenes d'antiavalots dels mossos d'esquadra.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid