Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
Presentació a Castelló d'Empúries del "Diccionari biogràfic de l'Estat Català"

En el marc del Centenari d'Estat Català es realitzarà una presentació a Castelló d'Empúries del Diccionari biogràfic de l'Estat Català

28/04/2022 Història

Entre el conjunt d'actes de presentació del llibre Diccionari biogràfic de l'Estat Català, emmarcats en el Centenari de l'organització independentista liderada per Francesc Macià en els seus primers anys, el proper divendres 29 d'abril a les 19,30h es portarà a terme la presentació d'aquest llibre a Castelló d'Empúries, a la Capella Convent de Santa Clara (carrer Carboner s/n).

Aquest acte estarà presentat per Marisa Roig, arxivera municipal, i internvindran dos dels autors del llibre, Agustí Barrera, històriador, i Tomàs Callau.

El Diccionari biogràfic d’Estat Català, publicat per llibres de l’Índex, dins de la col·lecció Descoberta, ha estat editat per la Comissió 100 anys d' Estat Català i la Fundació Reeixida, comptant amb el suport del Memorial Democràtic.

Té 150 pàgines i fotografies de cent militants de l’organització independentista. 14 dels autors han fet un treball conjunt per a biografiar aquestes persones amb recerca de dades i fonts primàries.

Els coordinadors de l’obra han estat Fermí Rubiralta i Tomàs Callau i els autors: Agustí Barrera, Josep-Lluis Carod-Rovira, Juli Cuéllar, Ferran Dalmau, Oriol Falguera, Xavier Ferré, Marc Macià, Jordi Miró, Frederic-Josep Porta, Jaume Renyer, Marc Santasusana, Josep Sort, Robert Surroca i l'aportació de Daniela Grau.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid