Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Ha mort Albert Làzaro, activista defensor del territori, de la cultura i de la història local de Cerdanyola

La mort d'Albert Làzaro i Arqueros als 89 anys deixa la ciutat de Cerdanyola sense un dels seus principals activistes de la cultura, la identitat local, la defensa del territori i la lluita independentista

04/04/2022 Cultura

Ahir va morir l'Albert Lázaro, activista ecologista i de la cultura i identitat local, i conegut independentista de Cerdanyola del Vallès, al 89 anys.

Làzaro ha mort després d’una llarga malaltia. El passat mes de novembre es va realitzar a Cerdanyola un homenatge en vida que va omplir de gom a gom el teatre Ateneu. Des d’ahir a la nit a les xarxes socials s'han escrit tot de missatges de comiat.

Fou mestre d'obres, paleta i professor d'ofici, i va treballat incansblement la història de Cerdanyola, que recollí de la mà de Jaume Mimó, alcalde de la República i primer cronista de la ciutat, amb qui va treballar. Va arribar de petit a Cerdanyola amb la seva mare vídua, procedent de Sant Andreu del Palomar: el seu seu pare morí al front i fou el primer milicià caigut en la lluita antifeixista, i per aquesta raó tingué dedicat un carrer a Sant Andreu, que fou eliminat durant el franquisme.

Es tracta d'una persona molt important en aquest ciutat perquè va impulsar molts dels actes revindicatius d'esquerres, ecologistes i independentistes. Va impulsar el Congrés de Cultura Catalana i l'Assemblea de Catalunya. Als anys vuitanta va formar part de Nacionalistes d'Esquerres i posteriorment va participar en candidatures locals que es destacaven en la defensa del territori, la democràcia directa i la participació.

Llibertat.cat el va entrevistar el 2009, en plena campanya contra els abocadors tòxics existents i soterrats a Cerdanyola. Albert Làzaro destacà aleshores que a l'abocador de la Plana del Castell hi havia enterrat: "De tot. Terres de rabaixos... Sobre 120.000 tones de sals de fosa d’alumini (provinents de les fundicions d’alumini), però també residus hospitalaris, industrials, restes de pintures, olis bruts de motors, i tota classe d’inmundície."

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid