Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada Catalunya Nord
La territorial nord-catalana de l’ANC denuncia el tancament de la frontera en 5 punts i crida a participar en els actes de la Diada

Constata que han passat 362 anys de l'annexió a França, i França i Espanya tenen sempre la mateixa lògica: separar catalans, menysprear la llengua, la cultura i la història d’ambdós territoris, una separació que malmet les relacions humanes, socials, familials i econòmiques de totes dues parts de la Nació catalana.

02/11/2021 Política
La territorial nord-catalana de l’Assemblea Nacional Catalana convida tots els catalans i ciutadans que viuen a Catalunya a participar als diferents actes de la Diada de Catalunya Nord amb el lema « Obrim fronteres, esborrem el Tractat dels Pirineus »

Recorda que el 7 de novembre del 1659 dos monarques imposaven una frontera per a separar els Comtats de la resta del Principat de Catalunya. Han passat 362 anys i en el marc de la Unió Europea, l’11 de gener del 2021 l’estat francès va decidir unilateralment tancar de nou la frontera en 5 punts. El 28 d’octubre passat França anunciava que els passos quedarien tancats com a mínim fins el 30 d’abril del 2022, una decisió arbitrària que compta amb la complicitat del regne d’Espanya.

Constata que han passat 362 anys de l'annexió a França, i França i Espanya tenen sempre la mateixa lògica: separar catalans, menysprear la llengua, la cultura i la història d’ambdós territoris, una separació que malmet les relacions humanes, socials, familials i econòmiques de totes dues parts de la Nació catalana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid