Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Guanyem Girona denuncia un sobrecost de 90.000€ en la gestió de residus

· Es mostra preocupat per l’acord amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany per una possible ampliació del servei més enllà de Girona, Salt i Sarrià

15/04/2021 Política

Guanyem Girona, principal partit a l’oposició a l’Ajuntament de Girona, ha alertat que les obres a la incineradora impossibiliten la recepció de residus per enviar-los a l'abocador del Vallès i han significat que els camions que recullen els residus a la ciutat s'hagin de desplaçar directament a l'abocador del Pla de l'Estany. Aquest canvi, que durarà mig any com a mínim, implicarà un sobrecost de 90.000 euros al servei per a la ciutat encarint encara més un servei que ja porta anys amb un cost superior al que pertocaria. Des que la planta va tancar fa més de tres anys, les gironines i gironins paguen un 7% de taxa d’escombraries, un fet “inacceptable” per Guanyem. Laia Pèlach, regidora de la formació s'ha mostrat preocupada per aquest sobrecost però també perquè sense pressupost, ha dit, “a hores d'ara, no se sap d'on sortiran aquests diners i quina implicació tindrà per les finances municipals”.

D'altra banda, com a contrapartida per a l'ús de l'abocador del Pla de l'Estany, el Consell Comarcal d'aquest territori ha aconseguit que la incineradora de Campdorà li obri les portes per tractar els seus residus quan aquesta hagi acabat les obres. D'aquesta manera, l'equip de govern de Madrenas contradiu les seves pròpies declaracions de fa tan sols uns mesos quan deia que les obres d'actualització de la incineradora no implicarien una ampliació del servei cap a altres municipis. Aquí, Pèlach es mostra “contrariada” ja que tot plegat significa l'aposta per intensificar la incineració dels residus a la planta de Campdorà i allunya la idea d'un nou model de gestió de residus així com incrementa la pressió al barri de Campdorà sense que això hagi estat debatut i explicat amb el veïnat de la zona.

Finalment, Pèlach ha lamentat que el consistori gironí continua dedicant cada vegada més recursos cap a l’aposta de la incineració “deixant de banda alternatives més verdes i de futur com la reducció de residus”. La regidora de Guanyem ha apuntat com a “deures pendents” una acció de govern “que aposti realment per reduir residus i que abandoni una gestió caduca del que generem”.

Valora
Rànquings
  1. El fonamentalisme d’estat o la religió de les porres, la propaganda i la impunitat criminal
  2. Jordi Puig denuncia que per sobre de "la meva la salut" defensen "la seva llengua"
  3. La xarxa europea FUEN tria Altafulla per acollir la trobada del grup de treball Non-Kin State, de nacions i minories sense estat
  4. Un llistat complet dels 53.000 socis que tenia l’ANC el 2017 en mans dels Mossos i la Policia espanyola
  5. La Intersindical es concentra davant dels establiments de Veritas
  6. Decidim i València és Refugi manifesten la seva repulsa absoluta davant qualsevol acte racista
  7. L'esperit de les llistes de país
  8. Un ebrenc a judici per les protestes contra la sentència del Procés
  9. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  10. Joaquim Casamitjana, de l’independentisme a la resistència antinazi
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid