Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
La Intersindical-CSC fa arribar una carta als partits independentistes del Congrés espanyol per la LOMLOE

El sindicat recorda que mentre la Nació catalana no sigui sobirana "les lleis de l’Estat condicionaran inevitablement el nostre sistema educatiu"

10/05/2020 Educació

El sindicat independentista ha fet arribar una carta a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya (JxCat) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), amb representació al Congrés espanyol, sobre la la LOMLOE, Llei Orgànica de modificació de la LOE, també anomenada 'Ley Celaá.'

A la carta-comunicat destaquen que "Tenim clar que les úniques lleis educatives que poden respondre a les necessitats i desitjos de les classes populars catalanes són les que emanin de la sobirania del nostre país i és en aquest marc que cal una llei republicana que superi l’actual Llei d’Educació de Catalunya, la qual encara respon als models heretats d’ensenyament i que no ens permet avançar cap a una xarxa escolar única, pública, democràtica, laica, inclusiva, feminista i no segregadora."

Recorden que mentre la Nació catalana no sigui sobirana "les lleis de l’Estat condicionaran inevitablement el nostre sistema educatiu, i en aquest sentit hem cregut necessari de fer sentir les nostres consideracions com a representants dels treballadors de l’educació catalana."

En el posicionament en relació a la LOMLOE, la Intersindical-CSC apunta que "És inacceptable cap model educatiu que no defineixi el català i l’aranès com a llengües vehi- culars a l’ensenyament i que no en garanteixi el seu aprenentatge efectiu bo i blindant la immersió lingüística com a criteri." També critiquen que l’Estat determini una part majoritària del currículum (55%) i que amb aquest projecte de llei "s’arroguin competències exclusives en titulacions, homologacions i Alta Inspecció."

El sindicat també recorda que aquesta llei prepetua la segregació i l’exclusió escolar, i que cal optar per una
xarxa única que garanteixi "un procés d’escolarització transparent, supervisat públicament, amb mesures concretes contra la segregació." En aquest sentit, reclamen la gratuïtat efectiva de l’ensenyament públic dels 0 als 18 anys, que és "un criteri inexcusable per qualsevol model educatiu que vulgui ser realment equitatiu i no discriminatori."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid