Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem proposa crear un tanatori públic comarcal al nord de Girona

· Defensen que “morir-se ha de ser un dret que ha de ser garantit sense que s’hagin de pagar quantitats desorbitades”


· Pèlach: “Disposar d’un tanatori públic permetria garantir unes preus més assequibles i introduir avenços en temes de transparència i drets del consumidor”

07/05/2020 Política

Guanyem Girona portarà al ple municipal del proper dilluns una moció per impulsar un tanatori públic i comarcal al nord de la ciutat. La regidora Laia Pèlach ha apuntat que la crisi de la COVID-19 “ha evidenciat les mancances d’uns serveis funeraris exclusivament privats.” Des de Guanyem consideren que “de la mateixa manera que néixer és un dret i que per tant es pot fer de forma gratuïta gràcies al nostre sistema sanitari, morir-se també ho és i que per tant hauria d’estar cobert per les mateixes garanties.” Actualment a la ciutat de Girona només hi ha un tanatori, de propietat privada, al sud de la ciutat.

“Disposar d’un tanatori públic que doni servei a tota la comarca permetria no només garantir unes preus més assequibles sinó també importants avenços en temes de transparència i drets del consumidor”, ha assegurat Pèlach. Així mateix, ha avisat “que els monopolis dels serveis funeraris fomenten abusos i opacitat en moments de molta vulnerabilitat emocional.” “Ens preocupa que d’una cosa tant natural i que ens arribarà a totes i tots se’n pugui treure profit. És una anomalia que Girona i els municipis veïns no disposin d’uns serveis funeraris que permetin garantir el dret a un enterrament digne sense que s’hagin de pagar quantitats desorbitades”, ha manifestat la representant gironina. “De la pandèmia en sortirem més conscienciats sobre la necessitat de defensar els serveis públics i crec que també hi haurà una reflexió general sobre la necessitat que les institucions juguin un paper més important a l’hora de garantir-los.”

D’aquesta manera, des de Guanyem Girona consideren que mancomunar el servei seria la millor solució per garantir aquest dret. “Girona ha d’exercir el lideratge de l’àrea urbana i de la cooperació amb els pobles que ens envolten en poden sortir iniciatives que ens beneficiïn a tots”, ha reblat.

Finalment, Pèlach ha recordat que al 2016 es van recollir més de 1.000 firmes demanant canvis en el servei i que es va “aconseguir modificar una ordenança de serveis funeraris desfasada alhora que es van introduir millores en el control i la informació municipal en relació a aquests.”. La regidora ha recordat que les passades eleccions de 2019 van portar una majoria progressista al plenari gironí que espera que es tradueixi “en la defensa i l’impuls per part de la majoria de forces del ple d’una iniciativa que retornarà un dret social bàsic que beneficiarà sobretot la gent amb menys recursos.”

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid