Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
Les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC seran del 10 al 13 de juny

Se celebraran amb un sistema de votació exclusivament telemàtic i el 18 de juny es proclamaran oficialment els resultats definitius.

20/04/2020 Política

El Secretariat Nacional de l’Assemblea, reunit en ple ordinari de forma virtual aquest dissabte 18 d’abril, ha decidit celebrar les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea del 10 al 13 de juny amb un sistema de votació exclusivament telemàtic.

Aquesta decisió s’ha pres tenint en compte que l’actual Secretariat Nacional està en funcions des del 24 de març i que la darrera Assemblea General va avalar, amb un 98 % de suport, convocar les eleccions al Secretariat Nacional, com a més tard, el dissabte de la cinquena setmana posterior al moment en què s’aixequi el confinament.

La principal novetat respecte a conteses anteriors, derivada de la darrera reforma d’Estatuts, és que ha canviat la composició del Secretariat Nacional. Així doncs, s’escolliran un total de 77 Secretàries i Secretaris Nacionals, dels quals 57 correspondran al bloc de representació territorial, 13 al bloc de representació nacional, 5 al bloc de representació sectorial i 2 al bloc de representació de joves.

La segona novetat respecte a d’altres edicions és que els membres de ple dret podran votar fins a un màxim de dos terços (2/3) dels llocs a cobrir de cada bloc (territorial, nacional, sectorial o joves). S’informarà del nombre màxim de vots que es poden emetre en cada bloc i se’l limitarà informàticament, per tal que no es puguin votar més llocs a cobrir que els reglamentats. Com a exemple, en el bloc nacional, els membres de ple dret hi podran votar com a màxim 8 candidates o candidats.

Finalment, el període per presentar candidatura serà del 29 d’abril al 4 de maig, ambdós inclosos. En aquesta edició caldrà que els candidats aconsegueixin l’aval de dues Assemblees de Base, una més que en edicions anteriors.

Els resultats provisionals es donaran a conèixer el 14 de juny, tot i que no serà fins al 18 de juny que es proclamaran oficialment els resultats definitius.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid