Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació de la novel·la “El Retratista” dimecres a Salt

El cas exposat al documental “El Retratista” que explica la història d’un mestre català que va acabar a una fossa comuna de Burgos l'any 36 ha estat novel·lat

22/09/2019 Memòria històrica

Després que fa 5 anys el documental “El Retratista” s'estrenés i es projectés als cinemes Girona de Barcelona amb una considerable assistència de públic (la direcció dels cinemes va decidir concedir-li diverses pròrrogues) i en total, durant 3 mesos es fèssin més de 10 projeccions del documental (les projeccions es feien un cop a la setmana, normalment els dimecres). Després  que l'exposició fotogràfica "Desenterrant el silenci" hagi visitat diversos espais de tot Catalunya i s'hagin fet desenes de presentacions del documental. Finalment, s'ha novel·lat la història del mestre Anrtoni Benaiges i se'n farà una presentació el proper dimecres a Salt (Gironès).


El documental “El Retratista” (finançat mitjançant un verkami) explica la història d'Antoni Benaiges, un mestre que va prometre el mar, la història d’un mestre català que va acabar a una fossa comuna de Burgos l'any 36 per fer la seva feina, per donar la paraula a uns nens d'un petit poble burgalès i ensenyar-los a ser homes lliures. És la història d'un desaparegut del 36, un assassinat pel feixisme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid