Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
El documental "El retratista" al cinema Truffaut de Girona

Demà dimarts, dia 24 a les 18h., es projectarà gratuïtament al cinema Truffaut de Girona el documental El retratista. El mestre que va prometre el mar.

23/02/2015 Història

En el marc dels actes de celebració del Centenari de les Escoles Normals de Mestres de Girona (1914-2014), la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona organitza el Cicle de cinema "Històries del magisteri", que contempla la projecció de tres films al Cinema Truffaut de Girona.


Demà dimarts, dia 24, es projectarà gratuïtament al cinema Truffaut de Girona el documental El retratista. El mestre que va prometre el mar. Presentaran el film: Sergi Bernal i Alberto Bougleux autors de la recerca i del documental i Salomó Marquès, professor de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG.

Aquest cicle de cinema s’emmarca en les activitats que la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG ha preparat al llarg d’aquest curs per commemorar el centenari de la creació de les Escoles Normals de mestres (masculina i femenina) de Girona.

En destaca l’exposició “Centenari de les Escoles Normals de Mestres de Girona (1914-2014)”, que va ser l’inici de la celebració d’aquest centenari, i que es va poder visitar des de mitjan octubre fins a primers de gener al mateix centre docent. Des del 9 de gener s’ha traslladat a Ripoll, i romandrà a la seu de l’Arxiu Comarcal del Ripollès fins al 6 de febrer. Està prevista la seva itinerància a Figueres, La Bisbal d’Empordà, Santa Coloma de Farners, Banyoles, Olot, Girona (Casa de Cultura), Puigcerdà i Blanes.

L’objectiu principal d’aquesta exposició, que es basa en documents textuals i en imatges de l’Arxiu de la UdG i d’altres centres documentals de la ciutat, és donar a conèixer d’una manera senzilla i amena, però rigorosa, a la gent de les comarques gironines -i no tan sols de la comunitat universitària- la trajectòria i l’activitat dels centres d’ensenyament que durant els darrers cent anys s’han ocupat de la formació dels mestres a la ciutat de Girona i el seu àmbit territorial d’influència.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid