Presentació de la novel·la “El Retratista” dimecres a Salt

El cas exposat al documental “El Retratista” que explica la història d’un mestre català que va acabar a una fossa comuna de Burgos l'any 36 ha estat novel·lat

22/09/2019 Meṃria hisṭrica

Després que fa 5 anys el documental “El Retratista” s'estrenés i es projectés als cinemes Girona de Barcelona amb una considerable assistència de públic (la direcció dels cinemes va decidir concedir-li diverses pròrrogues) i en total, durant 3 mesos es fèssin més de 10 projeccions del documental (les projeccions es feien un cop a la setmana, normalment els dimecres). Després  que l'exposició fotogràfica "Desenterrant el silenci" hagi visitat diversos espais de tot Catalunya i s'hagin fet desenes de presentacions del documental. Finalment, s'ha novel·lat la història del mestre Anrtoni Benaiges i se'n farà una presentació el proper dimecres a Salt (Gironès).


El documental “El Retratista” (finançat mitjançant un verkami) explica la història d'Antoni Benaiges, un mestre que va prometre el mar, la història d’un mestre català que va acabar a una fossa comuna de Burgos l'any 36 per fer la seva feina, per donar la paraula a uns nens d'un petit poble burgalès i ensenyar-los a ser homes lliures. És la història d'un desaparegut del 36, un assassinat pel feixisme.