Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem Girona vol una Girona lliure de sexisme i de discriminacions

Volen també impulsar un Servei d’Atenció Integral LGTBi des de l’Ajuntament

18/05/2019 Política

Guanyem Girona ha reivindicat “guanyar una ciutat per a les dones, la igualtat de gènere i la no-discriminació contra cap col·lectiu”. En el dia internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, la candidatura ha proposat la creació d’un servei municipal d’atenció al col·lectiu LGTBi. La número 6 de la llista, Laia Pèlach, ha explicat que aquest servei “es dissenyarà conjuntament amb les entitats referents sobre el tema, i anirà acompanyat d’un protocol propi d’atenció davant les agressions i discriminacions LGTBifòbiques”. Per la seva banda, l’històric activista LGBTI Pau Gálvez, que també és candidat de Guanyem, ha declarat que l’objectiu de la candidatura és “guanyar una ciutat on tothom pugui estimar a qui vulgui i com vulgui, sense patir discriminacions, que cuidi a les persones que hi viuen independentment de la seva condició social, origen, gènere o orientació sexual”.

La candidatura ha aprofitat per presentar també les seves propostes per avançar cap a una ciutat més feminista i compromesa amb els drets de les dones. Guanyem vol redactar “un nou pla transversal d’igualtat de gènere de forma participativa i que tingui per objectiu avançar cap a una Girona lliure de sexisme”. A partir de l’anàlisi de les discriminacions contra les dones, la formació planteja mesures específiques compensatòries de les desigualtats de gènere en les diferents etapes de la vida. Concretament, Guanyem ha destacat propostes per fomentar la vocació de les dones en espais tradicionalment masculinitzats.

Pel que fa a l’esport, la candidatura aposta per dissenyar un pla de promoció de l’esport femení “que revisi les polítiques esportives des d’una perspectiva de gènere, per tal d’evitar situacions discriminatòries i plantejant mesures de foment de l’esport entre les dones a totes les edats”. Fa ja un mes Guanyem Girona va insistir en la promoció de l’esport femení a partir de l’anunci de que Noe Jordana, referent del bàsquet gironí, donés suport al manifest de Guanyem i expressés que “és vital promoure l’esport femení i de base i sobretot cal fer un pas més en polítiques que fomentin l’esport adaptat. L’esport és una eina de cohesió social que pot millorar vides”. En aquest sentit, Saray Espinosa, militant feminista i candidata de Guanyem, també ha declarat que “és molt important que les dones estiguem presents amb tota normalitat en espais que tradicionalment ens havien estat vedats: trencarem tots els murs i la ciutat que guanyarem serà feminista”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid