Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1949- Treuen Enric Borràs Cubells de la presó Model per torturar-lo en una comissaria clandestina

Treuen Enric Borràs Cubells de la presó Model per torturar-lo en una comissaria clandestina

07/06/1949 Tal dia com avui

El 7 de juny de 1949 treuen Enric Borràs Cubells de la presó Model per torturar-lo en una comissaria clandestina on restà "segrestat" del 7 al 12 de juny pels sicaris de la Segona Bis de l’Estat Major de la Capitania General. Després de les pallisses la nit prèvia al seu reingrés a presó fou dut a la carretera de l’Arrabassada i després de fer veure que li anaven a fotre el "tret de gràcia" intentaren d’aplicar-li la "llei de fugues".

L'editor Enric Borràs (avi del fotoperiodista Jordi Borràs) estigué pres a la Model de Barcelona del 24 de febrer del 1946 fins el 9 de maig del 1950. Amb anterioritat al "segrest" de 1949 l’havien castigat durament (passà un mes en calçotets en la cel·la de càstig del Soterrani de la Primera Galeria) l'any 1946 per haver cridat al capvespre d’un 14 d’abril, fort i des de dins la cel·la, "Visca la República!". 

Al seu expedient s'hi pot llegir:

«25 d’abril del 1946. Sanció.— La Junta de Disciplina ordenà la reclusió [sic] d’aquest reclús en cel·la de càstig per temps indefinit per proferir frases [‘dar voces‘] subversives.»

«12 de maig del 1946.— La Junta de Disciplina acorda el trasllat del titular a la Quarta Galeria on extingirà un mes d’arrest.»

«14 de juny del 1946. Alçament de sanció.— S’hi uneix ordre de la Direcció disposant l’alçament de l’arrest a què es refereix l’anotació anterior i el seu trasllat a la Sisena Galeria.»

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid