Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
L'ASM convoca una concentració a Palma en contra de la presència del rei d'Espanya
27/07/2018 Política
L'ASM L'ASM
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha convocat una concentració de protesta per la presència del rei d'Espanya a Palma el proper divendres 3 d'agost a les 19,30, devora el Palau Reial.

L'ASM considera que el cap de l'Estat espanyol és el màxim responsable de la pèrdua de llibertats que estam vivint als Països Catalans, i "li ho volem fer avinent aprofitant el seu desplaçament a Mallorca".

La concentració reclamarà la llibertat dels presos i exiliats polítics, "una reivindicació més fonamentada que mai després que la justícia alemanya ha descartat el delicte de rebel·lió del president de Catalunya, Carles Puigdemont, així com la llibertat d'expressió, perseguida a l'estat espanyol amb víctimes emblemàtiques com el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, i l'exercici del dret a decidir a Catalunya i els Països Catalans", remarca l'entitat sobiranista.

La concentració també reivindicarà la restitució del museu Saridakis a Marivent. Cal recordar, segons l'ASM que Joan de Saridakis va fer construir el Palau de Marivent entre els anys 1923 1925 i que la vídua, Annunziata Marconi-Taffani, el donà el 1965 a l'antiga diputació provincial amb la condició que fos destinat a museu de les obres col·leccionades pel seu marit. Un cop cedit l'usdefruit a la casa reial borbònica, els hereus reclamaren el contingut de l'edifici perquè no s'havien complit les condicions de la donació i una sentència de 1988 va fer retirar totes les obres i mobiliari.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid