Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2016- Alfons Quintà assassina Victòria Bertran i se suïcida

Alfons Quintà assassina Victòria Bertran i se suïcida

19/12/2016 Tal dia com avui
Alfons Quintà (Imatge: Libertad Digital) Alfons Quintà (Imatge: Libertad Digital)

El 19 de desembre de 2016 Alfons Quintà (Figueres, 1943 - Barcelona, 2016) va assassinar la seva parella, Victòria Bertran (metgessa al CAP de les Corts de 57 anys), i es va suïcidar. Segons el diari La Vanguardia poc setmanes abans la mare de la dona assassinada va aturar a l'escriptor Quim Monzó al mig del carrer al barri de Sant Antoni i li va confessar: "Quintà està boig i tinc molta por per la meva filla". L’assassinat es va realitzar amb una escopeta.


Sembla que Alfons Quintà feia dècades que sabia usar armes de foc ja que segons diverses fonts en el passat havia estat relacionat amb diversos serveis secrets (als anys ’70 se’l va arribar a relacionar amb la CIA) i en algunes estades "laborals" a l’estranger havia arribat a dormir amb una metralleta sota el llit. A la dècada dels '90 el seu interès per la geopolítica es va centrar en el Magreb fet que el va portar a recopilar molta informació sobre el Regne del Marroc i contractar un professor particular d'amazic (també dominava l'àrab, el francès, el japonès i l'anglès). Durant la seva joventut  havia estat un "informador" d'en Juan Vicente Creix, Inspector Jefe de la Brigada Política Social de Barcelona.

Abans, a la dècada dels ’80 Quinta, va ser delegat del diari El País a Catalunya i director de TV3 (on va prohibir als treballadors mantenir relacions sexuals entre ells tot i que ell en tenia amb una "subordinada"). L'any 1990 va ser director de El Observador (diari impulsat per Lluís Prenafeta) i col·laborador del diari Avui on fou conegut per les seves opinions anticomunistes a la columna diària «L'encenall» i al setmanal «Planetàrium». Després fou columnista del Diari de Girona (i ocasionalment del digital ultradretà Libertad Digital) des d’on regularment criticava amb vehemència el procés independentista. L'any 2015 anar al programa "El gato al agua" del canal Intereconomia a parlar del "monstre" que havia creat (es referia a TV3, de la qual va arribar a ser director a canvi de no fer públics els 'secrets comptables i fiscals' de Jordi Pujol).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid