Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
Visita oficial de la Presidenta de l’ANC a Còrsega
27/05/2018 Política

Aquesta setmana Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, ha visitat Còrsega de manera oficial acompanyada de les Secretàries Nacionals Ariadna Isern i Georgina Parès.

La visita ha constat per una banda d’una recepció institucional que s’ha produït a la Collectivité Territoriale per part del seu president, Gilles Simeoni, així com també per part del President de l'Assemblea de la Collectivité Territoriale, Jean-Guy Talamoni. L’ANC també ha pogut gaudir d’un esmorzar amb l’alcalde de la ciutat de Bastia, Pierre Savelli.


Aprofitant la visita de Paluzie, hi ha hagut l’acte de presentació del Comitè de Solidaritat amb Catalunya amb participació dels seus impulsors: Marie-Pascale Castelli, professora agregada d'espanyol a la Universitat de Còrsega, François Alfonsi, ex-eurodiputat i president de la EFAALE, i André Paccou, portaveu de la Lliga dels Drets Humans a Còrsega (Ligue des Droits de l’Homme). Durant la presentació del  Comité hi ha hagut diferents parlaments, entre els qual el de la presidenta de l’ANC, que ha agraït les mostres de suport per part del poble cors. L’acte ha clos amb un concert de cançons corses, l'himne cors, els Segadors en català i l'Estaca en cors.

Trobada de Comitès a París en rebuig als judicis polítics per part de l’Estat espanyol

La presentació del Comitè de Solidaritat amb Catalunya de Còrsega va servir per anunciar que en suport a Catalunya i a la democràcia, així com en rebuig als judicis dels presos polítics catalans que es produiran la propera tardor a Espanya per part del Tribunal Suprem, el Comitè de Còrsega vol organitzar una trobada a París juntament amb d’altres comitès amb situacions similars, com podrien ser el de Niça, Toulon, Toulouse o Bretanya, per preparar tot d’activitats en suport a Catalunya i en protesta dels judicis polítics.

Gran cobertura per part de la premsa corsa de la visita de Paluzie

La visita de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana no ha passat desapercebuda per part de la premsa corsa, així doncs tant mitjans digitals, com el Corsenetinfos, i premsa escrita, com el diari Corse-Matin, s’han fet ressò de la visita. Inclús el setmanari francès Le Point, amb una tirada de més de 300 mil exemplars setmanals i abast nacional, ha cobert la visita amb una extensa entrevista a Paluzie.

Paluzie ha destacat la semblança de la situació actual de Còrsega amb la que es vivia a Catalunya els anys 80. I ha destacat que tant les reivindicacions de Còrsega com les de Catalunya es basen en el dret internacional dels pobles a l’autodeterminació. Ha insistit que Europa ha de prendre consciència que el que passa a l’Estat espanyol és una violació dels drets fonamentals i que va en contra dels principis fundacionals de la Unió Europea. És a dir, la fi de la persecució de les minories, el diàleg polític i l’amistat entre els pobles.

La visita també s’ha pogut seguir per part de les ràdios France Bleu RCFM i Alta Frequenza, així com de la televisió France 3-Corse.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid