Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Amic Quim Torra
18/05/2018 Agustí Barrera
Agustí Barrera, exmilitant del FNC i vetarà independentista, autor de diversos treballs sobre el moviment independentista Agustí Barrera, exmilitant del FNC i vetarà independentista, autor de diversos treballs sobre el moviment independentista

Des dels rengles unionistes i la premsa espanyola, s’ha volgut ridiculitzar en Quim Torra (QT) perquè durant un temps havia treballat en el camp de les assegurances. Nosaltres al contrari, creiem que això és bo, perquè vol dir que no és un producte de laboratori, que no ha estudiat a ESADE i per tant adoctrinat en les bondats econòmiques de l’Escola de Xicago, del neoliberalisme econòmic i polític, ni tampoc educat a les escoles de l’OPUS.

Recordem el mal resultat històric que han donat a la nostra política, banquers passats  a polítics, i nois de casa bona fent de polítics parlamentaris. En QT per sort no té pràctica política, la qual cosa vol dir que no ha participat en les corrupteles i pactes vergonyants d’aquests darrers 40 anys, de bona part de la  nostra classe política coneguda com a “sociovergència”.

En QT té molts amics i coneguts en els cercles de l’independentisme, no forma part de l’elit política i social dels escollits per la seva ascendència familiar o comptes bancaris a Andorra o Suïssa, diria que és una persona del poble, i per això vull destacar la seva pertinença a la Confraria de la Ratafia del seu poble, Farnés de la Selva, tinc confiança que les seves subtils habilitats alquímiques pròpies d’un expert en la destil·lació de la Ratafia li serveixin en el camp esotèric de la política del nostre País.

Encara no he sentit a dir al 131è President de la Generalitat, i crec que això és un senyal d’elegància que és d’agrair, allò de, “governaré per a tots els catalans”, quan gairebé tothom sap que això és mentida però  queda bé de dir-ho. En la presa de decisions polítiques, no pots governar a favor de “La Caixa”, “Abertis”, “Gas Natural”, “Endesa”, i alhora defensar  els interessos dels sectors populars, perquè els dos interessos són contraposats.

Governar amb voluntat democràtica, vol dir escoltar les necessitats i la voluntat dels sectors majoritaris de la societat, i prendre les mesures de govern  escaients perquè les seves peticions es facin realitat. En aquest sentit ens ha agradat sentir dir al President de la Generalitat, que la seva acció de govern girarà a l’entorn de 3 eixos, el Govern a l’exili, les institucions catalanes, i el procés constituent. Alhora que la salut, l’escola, la sanitat i l’habitatge seran els elements bàsics de treball del seu Govern, és a dir, el benestar dels ciutadans.

L’anunci per part del President de la Generalitat QT de la voluntat d’activar l’Assemblea de Càrrecs Electes, ha estat una bona notícia, la de la fidelitat al resultat de les eleccions de l’1 d’octubre del 2017, i el reconeixement de les institucions catalanes, el Parlament, com a subjectes polítics de decisió. Governar vol dir també destriar l’amic de l’enemic i fixar una intel·ligent política d’aliances, i en aquest sentit penso que el President QT ha donat proves a bastament de la seva experiència.

El president QT amb la seva editorial A Contravent (2008) pensem que va fer una bona tasca de recuperació del periodisme del període de la Generalitat Republicana.  El 2013 publica un recull d’articles publicats a El Dia (1930-1937) del  manresà Joaquim Amat Piniella. La reedició de la magnífica obra d’Antoni Rovira i Virgili, Els darrers dies de la Catalunya Republicana, un cant patriòtic  d’un poble que s’exilia i que manté viu el seu amor per la Terra, un llibre que hauria de ser recomanat com a lectura a les nostres escoles. Ha recuperat de l’hemeroteca articles de Pau Casals, de Josep Trueta.

Crec que hauríem d’agrair al President QT la voluntat de servei a la Nació, en una situació especialment complicada per la repressió de l’Estat, una conjuntura que exigeix intel·ligència i fermesa per avançar en la construcció de la República Catalana de l’1 d’octubre del 2017.

Si mai coincidim amb el President QT, ho veig difícil perquè ens movem en àmbits diferents, m’agradarà dir-li Molt Honorable President Quim, així tal com sona, amb la proximitat d’aquest Quim tan de casa i amb el respecte al càrrec històric que representa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid