Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Brussel·les
ANC i Òmnium escalfen motors de cara a la gran manifestació de Brussel·les

Mobilitzacions precedents a Brussel·les, la primera, el 2001, en contra del transvasament de l’Ebre, que va reunir unes 15.000 persones; i el 2009, quan es va demanar omplir amb 10.000 persones Brussel·les per la independència.

23/11/2017 Política

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han presentat aquest migdia alguns dels detalls de la gran manifestació que està prevista el proper dia 7 de desembre a Brussel·les. També s’ha fet públic el cartell, que tindrà com a lema “Europe, wake up!

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha dit que s’espera que aquesta mobilització sigui més massiva encara que la dels dos precedents anteriors a la capital Europea; la primera, el 2001, en contra del transvasament de l’Ebre, que va reunir unes 15.000 persones; i el 2009, quan es va demanar omplir amb 10.000 persones Brussel·les per la independència.

Ara per ara ja hi ha 5 vols xàrters plens, que sortiran des de Barcelona (3 vols), Girona (1 vol), i Lleida (1 vol). Tot i això, ja hi ha moltes assemblees i seus territorials de l’ANC i Òmnium que estan organitzant autocars. En total, 70 ciutats i viles del país s’organitzen. “Però 70 ciutats no vol dir 70 autocars”, ha matisat Alboerro. Per a exemplificar-ho, ha dit que des de Mataró en sortiran 5. 

Les inscripcions segueixen obertes, i de fet la ciutadania es pot inscriure en aquest web, i després mobilitzar-se també pel seu compte. Tot plegat, una mobilització que superarà amb escreix les que es fan habitualment a la capital belga.

Un cop a Brussel·les, la manifestació circularà pel centre de la ciutat. Un cop acabada, hi haurà actuacions musicals, castellers, mostres de cultura popular i intervencions polítiques; duna banda, d’un bloc europeu i de drets humans, i de l’altra, amb els parlaments dels representants de les entitats.

A favor dels valors europeus

Agustí Alcoberro ha explicat que la mobilització cap a Brussel·les serà a favor d’Europa i dels valors europeus, però també per exigir que prengui posició clara davant d’una posició “anormal”, com és la suspensió de l’autonomia i l’empresonament i l’exili de membres del govern.

“La manifestació el que busca és remarcar aquesta profunda convicció europea que té el poble català i que continua tenint”, ha dit, i ha advertit que ja no es tracta d’un conflicte intern; Europa ha de prendre partit i col·laborar en la cerca d’una sortida a la situació, segons el vicepresident de l’ANC.

Al seu torn, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha fet un tot d’atenció a Europa, i li ha demanat que es “desperti” i que “es posi les piles” amb la situació que s’està vivint a Catalunya. I és que per Mauri, les institucions europees no han estat a l’alçada i demana i confia que Europa reaccionarà, també el 21 de desembre, sigui quin sigui el resultat, i busqui, a partir de llavors, solucions per una situació “inacceptable” a l’Europa del segle XXI. Perquè, com Alcoberro, Mauri considera que ja no es tracta d’un afer intern, sinó que afecta a la democràcia espanyola, i de retruc l’europea.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid