Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
per la
Universitats per la República impulsa un manifest a favor del referèndum sobre la Independència

Comptem amb l’adhesió individual de militants dels sindicats més representatius d’estudiants del país (SEPC, FNEC, AJEC, GAU-JNC i les JERC) i de membres de la intersindical, de CCOO i la sectorial d'universitats i recerca de l'ANC.

25/05/2017 Política

Universitats per la República impulsa un manifest en defensa de la democràcia i de que Catalunya pugui celebrar un referèndum sobre la independència la tardor vinent. A dia d’avui, el manifest ja compta amb l’adhesió inicial de més de 200 professors  universitaris, entre ells 12 catedràtics d’universitats catalanes.

De totes les adhesions en destaca la de  Vicenç Navarro; catedràtic d’economia a la UPF i membre de Podemos, Ferran Requejo i Coll; catedràtic de Ciència Política a la UPF, Agustí Alcoberro i Pericay, ex-director del Museu d’Història de Catalunya i professor d’història a la UB, Elisenda Paluzie; ex-degana de al facultat d’Economia de la UB; Josep Maria Vilajosana, ex-degà de la facultat de dret de al UPF i catedràtic de filosofia del Dret; Carles Boix, catedràtic de ciència política i professor de la Universitat de Princeton; Joan-Ramon Laporte, catedràtic de farmacologia a la UAB; Lola Badia i Pàmies, premi nacional del cultura 2016; Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès i catedràtic d’història contemporània; Salvador Cardús, membre del Consell Assessor per al Transició Nacional i professor de sociologia a la UAB i Oriol Amat, catedràtic d’economia financera a la UPF i números 2 de Junts pel Sí a Barcelona.

L’objectiu del manifest es mostrar el compromís del conjunt de la comunitat universitària en defensa de al democràcia i del referèndum ja que una institució fonamental del nostre país, com és la universitat, no pot restar al marge de l’àmplia voluntat del poble català de celebrar un referèndum d’autodeterminació.

A partir d’aquest migdia, el manifest es farà extensiu al conjunt de la comunitat universitària perquè s’hi pugui adherir. El estudiants, PDI i membres del PAS de les universitats catalanes poden signar el manifest mitjançant un formulari que trobaran a la web www.universitatsxrepublica.cat

A més, des de la plataforma s’estan preparant actes arreu de les universitats del país per tal de sensibilitzar la comunitat universitària sobre la defensa del referèndum i el dret a l’autodeterminació del poble català.  El primer d’aquest actes, serà el que es realitzarà a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra el 6 de Juny a les 13.00 h i comptarà amb la presència d’Oriol Amat (diputat de Junts pels Sí), Joan Josep Nuet (diputat de CSQP i imputat de la Mesa del Parlament), la Mireia Boya (diputada de la CUP) i un altre ponent per confirmar.

La plataforma pretén ser un espai que aglutini persones de diferents procedències i sensibilitats polítiques amb l’objectiu de defensar, des de l’àmbit universitari, el dret a l’autodeterminació de Catalunya i la necessitat de que Catalunya celebri un referèndum per a què els catalans i catalanes puguin decidir lliurement i sense coaccions si volen que Catalunya esdevingui una república independent o no

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid