Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
La CGT convoca vaga de professorat el 18 de gener
09/01/2017

El sindicat CGT Ensenyament ha convocat vaga de professorat de l'ensenyament públic dimecres 18 de gener, coincidint amb el debat d'esmenes parcials de l'àrea d'educació als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l'any 2017.

"En l'actual context d'infrafinançament pressupostari que ha malmès greument l'ensenyament públic els darrers anys, el Govern de la Generalitat presenta uns pressupostos per l'any 2017 en els quals la inversió en educació pública per alumne segueix sent molt inferior a la del 2010 i no arriba ni a la meitat del que determina la pròpia LEC, situant-nos a la cua de la UE i al nivell de països com Laos o Perú", diu el sindicat.

Amb questa convocatòria la CGT vol exigir que als propers pressupostos es comencin a revertir les retallades en educació pública i que incorporin una sèrie de mesures bàsiques per a la qualitat de l'educació pública com el retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades (18h a secundària i 23h a primària), que suposaria la incorporació als centres de 6.000 docents que van ser  acomiadats, i per tant una major atenció a l'alumnat i a les famílies. També es demana que les substitucions de tot el personal siguin des del primer dia i des de l’1 de setembre i que s'impedeixi cap tancament d’aules a centres públics i reducció de les ràtios per poder oferir una atenció més individualitzada a l'alumnat.

La CGT fa extensiva la crida a fer el seguiment de la vaga a les famílies, a qui demana a no portar els seus fills i filles a l'escola/institut el proper dimecres 18 de gener. També animen a participar a la concentració que tindrà lloc a les 12:00 hores del mateix dia davant del Parlament de Catalunya.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid