Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita estudiantil
El SEPC ocupa la seu de la secretaria d'Universitats per reclamar la rebaixa de les taxes

La protesta i ocupació està anunciada com a indefinida. Els estudiants s'han tancat a la Secretaria d'Universitats i Recerca per reclamar "que s'apliqui la rebaixa de taxes aprovada el curs passat gràcies al moviment estudiantil"

01/12/2016 Educació

Estudiants del SEPC han ocupat aquest vespre la Secretaria d'Universitats i Recerca per reclamar "que s'apliqui la rebaixa de taxes aprovada el curs passat gràcies al moviment estudiantil." El punt central de la protesta és la reivindicació de la rebaixa de les taxes universitàries en un 30%. L'acció interpel·la directament Oriol Junqueras, màxim responsable polític de l'àmbit universitari.

La portaveu del SEPC Mercé Tarés ha afirmat a Llibertat.cat que la baixada de taxes "no pot anar en detriment de la qualitat educativa i docent als centres" i que és una qüestió ideològica i de models educatius. "És el seu, privatitzacions i elitisme, versus el nostre, que és un model al servei de les classes populars, de la classe treballadora i de la societat.", ha dit.

Els estudiants han entrat per sorpresa i han tancat la porta. A través de Twitter han explicat que "Obrim les portes de la Secretaria de l'Universitat perquè ens tanquen les portes de les universitats!", amb els hastags #SURpresa #ProuTaxesAbusives. Segons diuen, tenen previst mantenir l'ocupació de forma indefinida, si més no fins que el conseller Oriol Junqueras accepti les reclamacions respecte als preus de les taxes.

El sindicat independentista ha fet una crida a través de les xarxes i la militància perquè avui mateix la gent acudeixi al lloc de la protesta  (Via Laietana, 2) i oferir el suport al estudiants que han pres l'edifici.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid