Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alto el foc Albera
Centenars de persones demanen el desmantellament de la base militar de Sant Climent Sescebes

La plataforma Alto el Foc a l'Albera ha valorat molt positivament l'alta participació en aquesta acció reivindicativa.

13/10/2016 Política

Gairebé mig centenar de persones ha participat aquest dimecres en la caminada popular de caire reivindicatiu per demanar el tancament del camp de tir de la base militar de Sant Climent Sescebes, La marxa estava convocada per la la plataforma Alto el Foc a l'Albera.  Cal remarcar que aquest paratge està protegit per la Xarxa Natura 2000.

A la caminada també hi han participat la diputada de la CUP Mireia Vehí; el diputat de Catalunya Sí que es Pot Marc Vidal; el diputat al Congrés per ERC Joan Olòriz, i el senador d'ERC Jordi Martí. Així com els biòlegs Joan Budó i Enric Capalleras, del Centre de Recuperació de Tortugues de Garriguella , i Tomàs Gisbert, del Centre Delàs d'Estudis per la Pau , que va explicar la reorganització de l'exèrcit espanyol que implica canvis en la base de Sant Climent.

També s'ha parlat sobre la moció parlamentària -recentment aprovada al Parlament de Catalunya- sobre la desmilitarització de Catalunya. Si s'aplica aquesta moció, cal tancar el camp de tir de l'Empordà.

Alto el Foc és una plataforma creat per veïns i veïnes de les poblacions de l'Albera on se situa el camp de tir nascuda després d'uns incidents quan diverses mines van caure a tocar un habitatge. Diuen que estan tips de conviure amb trets i explosions. Després de l'incident, els responables de la base militar Álvarez de Castro van comunicar que es prenien algunes mesures. Però els veïns van iniciar les accions per intentar que es tanqui el camp de tir. La plataforma ha valorat molt positivament l'alta participació en aquesta acció reivindicativa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid