Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Palestina
Dues embarcacions amb una vintena de dones salpen del port de Barcelona cap Gaza

En solidaritat amb els palestins de la franja i per denunciar el bloqueig israelià

15/09/2016 Internacional

Els velers 'Amal' (Esperança) i 'Zaytouna' (Oliva) han salpat aquest dimecres del port de Barcelona amb una vintena de dones a bord. Es tracta de la flotilla de Dones Rumb a Gaza, una iniciativa de la Coalició Internacional de la Flotilla de la Llibertat, navegarà rumb a Gaza per denunciar i trencar l'il·legal i inhumà bloqueig israelià a la Franja de Gaza. Des de dilluns han estat han estat amarrats en el moll Bosch i Alsina de Barcelona on s'han relitzat diversos actes.

Gaza porta l'última dècada sota bloqueig israelià. Durant aquest temps ha sofert innombrables atacs contra la població assetjada, la vida de la qual s'ha convertit en un malson de lluita contínua. Amb la flotilla de Dones Rumb a Gaza se segueix denunciant el bloqueig que Israel imposa per terra, mar i aire a la població palestina de la Franja de Gaza. La flotilla vol portar a la primera plana mediàtica el genocidi comès contra els gairebé dos milions d'éssers humans de Gaza, que sofreixen diàriament uns càstigs col·lectius considerats crims de lesa humanitat segons l'article 33 de l'IV Conveni de Ginebra. Els velers portaran la veu de dones del tot el planeta en solidaritat amb les dones palestines, que són bastió de resistència i lluita contra l'ocupació i el bloqueig israelians.

Els vaixells han d’arribar a l’1 d’octubre i esperen que l’armada israeliana els abordi, com ha passat en les anteriors flotilles. Cal recordar que, la primera flota que va enviar la coalició va ser la Flota de la Llibertat I, amb sis vaixells amb cooperants de diferents ONG que portaven aliments a la població de Gaza. La flota, però, va ser assaltada el 31 de maig de 2010 per l’exèrcit israelià. En l’atac van morir nou cooperants, la majoria turcs.

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid