Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Palestina
Dues embarcacions amb una vintena de dones salpen del port de Barcelona cap Gaza

En solidaritat amb els palestins de la franja i per denunciar el bloqueig israelià

15/09/2016 Internacional

Els velers 'Amal' (Esperança) i 'Zaytouna' (Oliva) han salpat aquest dimecres del port de Barcelona amb una vintena de dones a bord. Es tracta de la flotilla de Dones Rumb a Gaza, una iniciativa de la Coalició Internacional de la Flotilla de la Llibertat, navegarà rumb a Gaza per denunciar i trencar l'il·legal i inhumà bloqueig israelià a la Franja de Gaza. Des de dilluns han estat han estat amarrats en el moll Bosch i Alsina de Barcelona on s'han relitzat diversos actes.

Gaza porta l'última dècada sota bloqueig israelià. Durant aquest temps ha sofert innombrables atacs contra la població assetjada, la vida de la qual s'ha convertit en un malson de lluita contínua. Amb la flotilla de Dones Rumb a Gaza se segueix denunciant el bloqueig que Israel imposa per terra, mar i aire a la població palestina de la Franja de Gaza. La flotilla vol portar a la primera plana mediàtica el genocidi comès contra els gairebé dos milions d'éssers humans de Gaza, que sofreixen diàriament uns càstigs col·lectius considerats crims de lesa humanitat segons l'article 33 de l'IV Conveni de Ginebra. Els velers portaran la veu de dones del tot el planeta en solidaritat amb les dones palestines, que són bastió de resistència i lluita contra l'ocupació i el bloqueig israelians.

Els vaixells han d’arribar a l’1 d’octubre i esperen que l’armada israeliana els abordi, com ha passat en les anteriors flotilles. Cal recordar que, la primera flota que va enviar la coalició va ser la Flota de la Llibertat I, amb sis vaixells amb cooperants de diferents ONG que portaven aliments a la població de Gaza. La flota, però, va ser assaltada el 31 de maig de 2010 per l’exèrcit israelià. En l’atac van morir nou cooperants, la majoria turcs.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid