x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Palestina
Dues embarcacions amb una vintena de dones salpen del port de Barcelona cap Gaza

En solidaritat amb els palestins de la franja i per denunciar el bloqueig israelià

15/09/2016 Internacional

Els velers 'Amal' (Esperança) i 'Zaytouna' (Oliva) han salpat aquest dimecres del port de Barcelona amb una vintena de dones a bord. Es tracta de la flotilla de Dones Rumb a Gaza, una iniciativa de la Coalició Internacional de la Flotilla de la Llibertat, navegarà rumb a Gaza per denunciar i trencar l'il·legal i inhumà bloqueig israelià a la Franja de Gaza. Des de dilluns han estat han estat amarrats en el moll Bosch i Alsina de Barcelona on s'han relitzat diversos actes.

Gaza porta l'última dècada sota bloqueig israelià. Durant aquest temps ha sofert innombrables atacs contra la població assetjada, la vida de la qual s'ha convertit en un malson de lluita contínua. Amb la flotilla de Dones Rumb a Gaza se segueix denunciant el bloqueig que Israel imposa per terra, mar i aire a la població palestina de la Franja de Gaza. La flotilla vol portar a la primera plana mediàtica el genocidi comès contra els gairebé dos milions d'éssers humans de Gaza, que sofreixen diàriament uns càstigs col·lectius considerats crims de lesa humanitat segons l'article 33 de l'IV Conveni de Ginebra. Els velers portaran la veu de dones del tot el planeta en solidaritat amb les dones palestines, que són bastió de resistència i lluita contra l'ocupació i el bloqueig israelians.

Els vaixells han d’arribar a l’1 d’octubre i esperen que l’armada israeliana els abordi, com ha passat en les anteriors flotilles. Cal recordar que, la primera flota que va enviar la coalició va ser la Flota de la Llibertat I, amb sis vaixells amb cooperants de diferents ONG que portaven aliments a la població de Gaza. La flota, però, va ser assaltada el 31 de maig de 2010 per l’exèrcit israelià. En l’atac van morir nou cooperants, la majoria turcs.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid