Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Més de 1500 persones signen un manifest per frenar la massificació de les Illes

Una crida a la reflexió col·lectiva per frenar la massificació turística i l'urbanisme descontrolat, que posa en perill recursos naturals bàsics com l'aigua, el paisatge i els ecosistemes insulars, amenaçats pel ciment i l’excés turístics.

20/09/2016 Territori

"La massificació turística i l'excés de construcció devoren les Illes cada dia. El ritme de destrucció del territori, del paisatge, de la nostra pròpia casa, és extraordinari..." Així comença el manifest #SenseLímitsNoHiHaFutur, impulsat per 150 persones d'arreu de les Illes Balears que comença a caminar.

Metges, Músics, Arquitectes, Biòlegs, Pagesos, Actors, ex-Consellers, Professors i una llarga llista de professionals de tots els àmbits, formen part d'aquest grup. El manifest és una crida a tota la societat, una crida a la reflexió col·lectiva per frenar la massificació turística i l'urbanisme descontrolat, que posa en perill recursos naturals bàsics com l'aigua, el paisatge i els ecosistemes insulars, amenaçats pel ciment i l’excés turístics.

El manifest fa esment de la situació urbanística i ofereix algunes dades per reflexionar: Els darrers 60 anys s'ha urbanitzat més d'1 hectàrea al dia de territori, un ritme que no s'atura:

"El procés continua implacable, empès per una economia de demanda infinita que no contempla límits...". Malauradament però, els plans urbanístics preveuen un creixement de fins a 3,7 milions de places, unes xifres inassumibles i que cal retallar de manera dràstica.

Els impulsors d'aquest manifest, convençuts que hi ha una majoria social amplíssima que dóna suport a mesures per frenar la massificació i aquest model urbanístic depredador. Més enllà d'espais naturals concrets, ara és el conjunt de les illes el que està en perill, i la societat n'és més conscient que mai. Apunten que "Cal per tant, que les institucions i els partits polítics impulsin mesures extraordinàries, a l'alçada de la crisi ecològica i social que vivim".

Els signants "Reclamam al Govern i als Consells mesures de veritat i un canvi de ritme en les polítiques que afecten el territori, exigim coratge als nostres governants, mesures concretes i compromís amb els interessos generals". El manifest exigeix frenar l'ocupació exagerada de territori per fer més i més places i frenar nous ports, camps de golf i polo, abandonant els projectes per fer autopistes i grans esteses elèctriques i apostar per un model de mobilitat racional. "Sabem que és possible i que ara és l'hora, perquè sense límits no hi ha futur".

El manifest podrà ser signat per tot aquell que ho vulgui a la web.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Són culpables i els volem a casa
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  7. Llibres del Segle publica "Elements per a una Sintaxi Nacional" per Carles Benítez, Carles Castellanos i Manuel Costa-Pau.
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid