Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#‎STM2016‬
Arriben les Festes de la Terra en commemoració de Diada de Formentera

Tot i el seu caràcter festiu, Les Festes de la Terra reivindiquen la catalanitat, el respecte al medi i aprofundeix en altres aspectes socials que afecten l'illa i el seu entorn.

04/08/2016 Política

Des d'aquest dijous fins dissabte, Formentera commemorarà la conquesta d'Eivissa i Formentera per part de Guillem de Montgrí i Nunó Sanç I de Rosselló el 1235 en nom de Jaume I amb farciment d'actes lúdics i reivindicatius, com la lectura del Pregó de la Comissió de Festes Santa Maria a la plaça de Sant Francesc que tindrà lloc divendres al punt de la mitjanit. El Pregó de l'any passat es va denunciar la massificació de la illa, el rebuig al turisme de macrofestes «aperitiu», el malestar pels problemes per l'escassetat d'aigua i l'excés d'escombraries, l'urbanisme desenfrenat i, per descomptat, crítiques a dirigents i grups polítics passats i presents, segons el Diario de Ibiza.

Aquests dies també hi hauran recitals de música de grups d'arreu de la nació, com ara Allsex de Formentera, Smoking Souls del País Valencià; Les AbsentesEl Petit de cal Eril  del Principat o Quin delibat! d'Eivissa entre altres. 

El Jardí de ses Eres de l'Illa també acollirà cucanyes infantils i un correfoc el dijous, una ballada de curt el divendres i el 6è encontre de joves poetes dels Països Catalans el dissabte.

En aquest aquesta trobada hi participaran Mario Riera d'Eivissa; Ismael Sampere del Païs Valencià; Glòria Julià de Mallorca; Guim Valls de Catalunya; Madó Idò de Menorca; Esteve Portas i Maria Teresa Ferrer de Formentera.

Festes de la Terra

En el marc de les Festes de Santa Maria, també dites de la Terra, es commemora la conquesta d'Eivissa i Formentera per part de Guillem de Montgrí i Nunó Sanç I de Rosselló el 1235 en de Jaume I. El dia central de les festes és el 5 d'agost, diada de Santa Maria de les Neus, patrona d'Eivissa i Formentera.

A Formentera, des del 1989, un col·lectiu de joves de Formentera, la Comissió Festes Santa Maria, va decidir recuperar la festivitat sota el nom de Festes de la Terra amb l'objectiu de reivindicar la cultura, el respecte al medi i aprofundir en altres aspectes socials que afecten l'illa i el seu entorn. D'aquesta manera, el que havia estat una celebració religiosa al voltant de la patrona d'Eivissa i Formentera es va transfromar en una diada reivindicativa que es reflecteix sobretot en el pregó i també en majoria d'actes que s'allerguen durant tot el mes d'agost.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid