Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Pallars presenten el seu patrimoni en femení amb la ruta "Joc de Dames"

Una conferència de la historiadora de la UB Teresa Vinyoles sobre les dones del Pallars medieval servirà per presentar divendres la ruta turística patrimonial ‘Joc de Dames’

25/05/2016 Territori

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i l’empresa Peperepep Cultural presenten el proper divendres 27 de maig a Tremp a les 19.00 h i el dissabte 28 a les 19.00 h a Escaló, la ruta turística patrimonial “Joc de Dames”. Es tracta d’un recorregut per cinc monuments emblemàtics del romànic del Pallars a través dels quals es narra el fil històric que els uneix i els personatges femenins que, també n’han estat protagonistes. El públic pot fer una visita guiada al castell i la canònica de Mur, al monestir de Santa Maria de Gerri de la Sal, al monestir de Sant Pere del Burgal i a l’església de Santa Maria d’Àneu, quatre espais que tenen un discurs en comú i a través dels quals es pot anar descobrint figures clau en la història dels segles XI i XII del Pallars.

Joc de Dames és una ruta patrimonial amb visió integral que ens parla d’Arsenda d’Àger, Valença de Tost, Llúcia de la Marca, Eslonça Martínez i altres. Elles, junt amb els seus coetanis, van forjar la història del comptat als segles XI i XII, així com altres dones i homes ho van seguir fent posteriorment.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid