Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
La CUP, el Rostoll i el SEPC reivindiquen Manuel de Pedrolo a Tàrrega

Amb un cicle d’actes a l’abril i amb la intenció que l’Ajuntament s’impliqui en diverses iniciatives

06/04/2016 Cultura

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de l’Escola d’Arts Ondara, el Casal Popular el Rostoll i la CUP Tàrrega han organitzat un conjunt d’actes aquest mes d’abril per reivindicar l’obra i la figura de Manuel de Pedrolo, amb la col·laboració de la Fundació Pedrolo i d’Edicions del 1979.

Aquesta iniciativa, que s’agrupa sota el nom de + Pedrolo, segons informen, pretén fer del mes d’abril el mes de reivindicació i recuperació d’aquest “escriptor contestatari i insubornable i pretén anar més enllà de l’autor del Mecanoscrit del segon origen per reivindicar el Pedrolo independentista i d’esquerres.”

Nascut a l’Aranyó (la Segarra), els tres col·lectius “reivindiquen, tanmateix, el Pedrolo targarí”, atès que va viure a Tàrrega la infantesa, l’adolescència i la primera joventut. A la capital de l’Urgell hi tenia la casa familiar, al carrer Major, on visqué i on passà festes i llargues temporades. Hom diu que la seva novel·la més coneguda, el Mecanoscrit, s’ambienta d’alguna manera als afores de Tàrrega: la serra de Sant Eloi, la peixera camí del Talladell...

Els organitzadors pretenen que l’Ajuntament de Tàrrega s’impliqui i es comprometi en tot un conjunt de propostes per recuperar l’obra i la figura de l’escriptor i amb què la CUP ja es va presentar a les passades eleccions de maig. Algunes de les propostes són “senyalitzar i difondre com a visita guiada una ‘ruta pedroliana’ per indrets de Tàrrega o recuperar la Beca Manuel de Pedrolo Ciutat de Tàrrega per a l’estudi de l’obra de l’escriptor”, segons diuen els tres col·lectius.

A més, potser el més ambiciós és començar a treballar per museïtzar la casa dels Pedrolo (o una part d’aquest immoble) del carrer Major de Tàrrega amb la implicació, a banda de l’Ajuntament de la capital de l’Urgell, de la Fundació Pedrolo, la Diputació i la Universitat de Lleida, entre d’altres.

El cicle + Pedrolo començarà el dissabte 9 d’abril, a les 8 de la tarda, a la biblioteca, amb la presentació del llibre Manuel de Pedrolo i la nació (1957-1982), a càrrec de Xavier Ferré i Trill, autor de l’obra. El dissabte 16 d’abril, a les 11 del matí, s’iniciarà, des de la plaça dels Àlbers, una ruta pedroliana pels carrers de Tàrrega, amb pica-pica al Rostoll en acabar. I, el dijous 21 d’abril, a les 8 del vespre, també a la biblioteca, tindrà lloc “Pedrolo polièdric: l’home, l’escriptor i l’intel·lectual compromès”, amb Adelais de Pedrolo, presidenta de la Fundació Pedrolo; Gerard Català, membre de Destí Poesia, i Ramon Usall, professor i exdiputat de la CUP

--------------------------

Els actes d’abril són els següents:

Dissabte 9, 20 h

Biblioteca Comarcal (pl. St. Antoni)

Presentació de Manuel de Pedrolo i la nació (1957-1982), a càrrec de Xavier Ferré i Trill, autor del llibre i historiador


Dissabte 16, 11 h
Ruta Pedroliana per Tàrrega (sortida des de la plaça dels Àlbers)

En acabar, pica-pica al Rostoll


Dijous 21, 20 h
Biblioteca Comarcal
Taula rodona: «Pedrolo polièdric: l’home, l’escriptor i l’intel·lectual compromès», amb
Adelais de Pedrolo, presidenta de la Fundació Pedrolo;
Gerard Català, membre de Destí Poesia, i
Ramon Usall, professor, editor i exdiputat de la CUP-CC

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid