Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
Més de 80.000 kurds es concentren a Amed

mmensa demostració de força del moviment nacional kurd amb 80.000 persones a Amed

22/03/2016 Internacional

Desenes de milers de persones s'han aplegat a Amed (Diyarbakir en turc), la principal ciutat del Kurdistan nord per commemorar el Newroz, l'inici de la primavera o any nou kurd. Malgrat els impediments governamentals, l'assistència ha estat immensa com es pot observar en les imatges. Música i dansa han convergit amb discursos polítics com el de Selahattin Demirtas. El co president de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) ha fet un discurs centrat en la defensa de la pau. Però pel diputat "És difícil fer la pau mentre AKP (partit govern turc) vegi les demandes del poble com amenaces, segons informa KurdisCat.

Demirtas ha destacat que l'AKP no és un partit unificador sinó divisor, que no vol entendre als kurds i que els vol fer rendir "però no ha pogut". Acompanyat de 770 dirigents de l'HDP, Demirtas ha assegurat que "estem resistint per la pau contra la guerra". 

Entre els assistents ha estat especialment aclamat el futbolista Deniz Naki de l'Amedspor. Naki fou sancionat el febrer amb 12 partits per dedicar una victòria a la llibertat de la nació kurda. Fins 2014 jugava a un club d'Ankara però fou agredit per desconeguts per fer declaracions contra Estat Islàmic i ara és una figura en el club kurd. En l'acte,s'han aplegat unes 80.000 persones que han cantat plegades l'himne kurd l'Ey Reqîp malgrat les altes possibilitats d'un nou atemptat suïcida contra un acte kurd com els de la pròpia Amed a les eleccions de l'any passat, Suruç o la manifestació d'Ankara.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid