Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana a la Diputació de Girona que doni suport a la querella argentina contra els crims del franquisme

La formació presenta una moció amb l’objectiu de restituir l’honor a alcaldes i ciutadans gironins represaliats pel règim

14/03/2016 Drets i Llibertats

El grup de la CUP a la Diputació ha anunciat que presentarà una moció al ple de demà la Diputació de Girona per reclamar que la institució doni suport a la querella argentina contra els crims del franquisme. La moció, que es presentarà durant el transcurs del ple ordinari de març, segueix l’objectiu que la institució gironina s’afegeixi a les demandes de jutjar els responsables de crims del franquisme i demanarà a la Diputació que es personifiqui a la causa en honor als 10 alcaldes gironins republicans assassinats pel Franquisme i als milers de gironins i gironines represaliades pel règim.


La querella va ser presentada per diferents represaliats i associacions al Jutjat Nacional Criminal i Correccional Federal de Buenos Aires després que la justícia espanyola s’hagi negat contínuament a acceptar les denúncies de les víctimes del franquisme, emparant-se amb la Llei d’Amnistia de l’any 1977.


Segons Lluc Salellas, diputat provincial de la CUP, mocions com aquestes «ajuden a visualitzar una anomalia, i és que en ple segle XXI, la justícia espanyola continua negant-se a jutjar els responsables de la dictadura».

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid