Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MANIFESTACIÓ D'AMPOSTA
Mobilitzacions contra el nou Pla Hidrològic

Tot a punt per la manifestació del diumenge 7 de febrer a Amposta contra el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). D’altra banda, s’ha realitzat un video on diversos artistes conviden a assistir a la manifestació i un video clip en defensa de l’Ebre del cantautor ebrenc Joan Rovira ha aconseguit tenir més de 20.000 visites a youtube en menys de dos dies.

05/02/2016 Territori

Segons informa la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) el pla hidrològic de la conca de l’Ebre que va aprovar el gener passat el Govern en funcions de Mariano Rajoy ha tornat a encendre les alarmes al delta, si és que alguna vegada es van desactivar del tot des del fatídic Pla Hidrològic Nacional (PNH) d’Aznar. L’Executiu estatal ha fet cas omís de les reclamacions del territori per augmentar el cabal mínim del tram final del riu i l’ha fixat en 3.000 hectòmetres cúbics. La Generalitat, les comunitats de regants i la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) havien pactat un cabal mínim d’entre 5.871 hm3, en anys de sequera, i 9.907 hm3.


Per rebutjar el pla de conques, Amposta tornarà a omplir-se aquest diumenge de samarretes blau cobalt. La manifestació es preveu multitudinària, similar a les grans marxes de principis dels 2000 contra el Pla Hidrològic Nacional (PNH) d’Aznar i CiU. S’han organitzat autocars des de pobles del nord, oest i est de Catalunya per acompanyar al sud en la seva lluita per la supervivència del Delta. En aquesta ocasió, la manifestació compta amb el suport del Govern de Puigdemont, així com de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Confederació de Federacions d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC).


L’hora de concentració és a les 11:30 al Parc dels Xiribecs on començarà la manifestació a les 12:00. El seu recorregut serà per l’avinguda Sebastià Juan Arbó fins a l'avinguda de la Ràpita, carrer Sant Josep i carrer del Pont. Finalitzant amb la lectura del manifest i parlaments al Pont penjant d'Amposta. Hi haurà un escenari des d'on també es faran actuacions musicals a càrrec de Joan Rovira, Riu en So i Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.


Després de la manifestació convocada per la PDE el Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre ha organitzat un dinar al pavelló annex del poliesportiu, C/ França 61-73. Just al costat d'on sortirà la manifestació i de la piscina municipal. L'ANC de les Terres de L’Ebre també ha organitzat un dinar (paella popular) al pavelló firal ( al costat del Parc dels Xiribecs, lloc de concentració de la manifestació) però degut a la bona acollida que ha tingut s’han cobert totes les places que disposaven (2500) i no és possible oferir-ne més a causa de la infraestructura.


D’altra banda, s’ha realitzat un video on diversos artistes conviden a assistir a la manifestació i un video clip en defensa de l’Ebre del cantautor ebrenc Joan Rovira ha aconseguit tenir més de 20.000 visites a youtube en menys de dos dies (cal recordar que els videoclips de la Via Catalana 2013 i 2014 els van fer artistes de les Terres de l’Ebre i van rebre milers de visites a la xarxa).

Valora
Vídeos
LO MEU RIU - Joan Rovira (Videoclip Oficial)
LO MEU RIU - Joan Rovira (Videoclip Oficial)
Vine el 7 de febrer a Amposta #LoRiuÉsVida #BlocJove7F
Vine el 7 de febrer a Amposta #LoRiuÉsVida #BlocJove7F
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid