Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No al nou PHN
Exigeixen la derogació immediata del Pla de Conca de l’Ebre davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona

“Jóvens de les Terres de l’Ebre” ha fet una crida a participar del bloc de Jóvens sota el lema: “per l’aigua i per la terra, jóvens en peu de guerra”.

 

05/02/2016 Territori

Un centenar i mig de persones s’han concentrat aquest dijous davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona convocades pel col·lectiu de “Jóvens de les Terres de l’Ebre”.

Els manifestants demanaven la derogació del nou pla de Conca de l’Ebre, ja que no és més que la continuació de la vella política de l’aigua, que des del franquisme ha anat perpetuant-se fins a ben entrada la “democràcia espanyola”. Aquest pla demostra la incompetència intencionada de la “Confederación Hidrográfica del Ebre” i el “Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente” en termes científics i ambientals, posant-se al servei dels poders especuladors que volen fer de l’aigua un bé privat i regulat. Amb aquesta línia anava el manifest llegit per Josep Bordes, de Pepet i Marieta, i al qual s’hi han afegit una trentena de col·lectius, entitats i partits polítics.

Durant la concentració també s’ha fet una acció simbòlica amb la pintada del nus en Defensa de l’Ebre a la carretera davant mateix de la delegació. Hi ha assistit un portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), el qual ha agraït la mobilització a Barcelona.

Jóvens de les Terres de l’Ebre dóna tot el suport a la PDE i emplaçar a tothom d’arreu del país a assistir lo pròxim diumenge a la manifestació a Amposta, com també a participar del bloc de Jóvens sota el lema: “per l’aigua i per la terra, jóvens en peu de guerra”.

Precisament, el col·lectiu de Jóvens va néixer fa 15 anys amb el moviment estudiantil i juvenil que es va organitzar contra el transvasament al 2001. Tants anys després lamenta que hagin de seguir reclamant el cabal ecològic suficient de l’Ebre per tal de mantenir tots els seus ecosistemes. Però com sempre, "seguirem al costat de totes les lluites en defensa del territori i apostant per una nova cultura de l’aigua", ha remarcat l'organització.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid