Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Els Catarres, Aspencat, Blaumut i Ebri Knight triomfen en els Premis Enderrock 2016

La gala de la XVIII edició dels Premis Enderrock 2016 – Premis de la Musica Catalana se celebrarà dijous 3 de març al Teatre Municipal de Girona, a partir de les 21 hores.

18/02/2016 Cultura

El grup més guardonat ha estat Els Catarres amb tres premis de votació popular: millor disc de pop-rock 2015 (Big Bang), millor lletra (“En peu de guerra”) i millor portadaAspencat iEbri Knight han empatat amb dos premis cadascun. El tema “Música naix de la ràbi a” d’Aspencat ha estat premiat com a millor cançó de pop-rock i com a millor clip musical per votació popular. Per la seva banda, en la categoria de folk, Ebri Knight ha arrassat amb millor disc (Foc!) millor cançó (“Foc). Els Premis Enderrock 2016 – XVIII Premis de la Música Catalana han guardonat una vintena d’artistes diferents en una de les edicions més repartides dels darrers temps.

La votació popular també ha decidit que el grup Blaumut és el millor artista de l’any i que els valencians La Raíz han estat votats com a millor artista en llengua no catalana. Per la seva banda, Txarango ha estat premiat amb el millor directe i l’àlbum 10 anys d’Els Amics de les Arts com a millor DVD musical.

En cançó d’autor els vots populars han anat a Gemma Humet com a millor disc (Si canto enrere) i a Roger Mas per la millor cançó (“Ella té un cel als ulls”). L’artista revelació segons el públic ha estat el cantautor de les Terres de l’Ebre Joan Rovira.

El millor disc de jazz del 2015 per votació popular ha estat per The Heart of Jazz de Toni Solà. En música clàssica, els vots del públic han atorgat el premi al millor disc per Les éléments,de Jordi Savall i Le Concert des Nations. I per últim, el millor disc per a públic familiar / infantil 2015 ha recaigut en Arkandú del Club Super3. La millor sala de concerts és la Sala Apolo, segons la votació popular.  

El dia de la gala també es lliuraran el Premi a la trajectòria per Els Pets, en motiu dels 30 anys de carrera, i el Premi Enderrock Estrella 2016 a l’esdeveniment musical de l’any per aSopa de Cabra, pels 25 anys del llançament del Ben endins, l’àlbum més venut de la història del rock català (110.000 còpies), coincidint amb la seva tornada als escenaris amb un nou disc, que els ha convertit de nou en grup més taquiller i disc més venut. A més, s’atorgarà el XIV Premi Joan Trayter a millor productor i arranjador musical per a Tomàs Robisco.

Nit Enderrock dels XVIII Premis de la Música Catalana

 

Aquests guardons que es lliuren a Girona per quart any consecutiu valoren els millors artistes, discos i cançons catalans de l’any tant per part de la crítica com de la votació popular. En aquesta edició s’han recollit 17.540 vots d’usuaris únics registrats a través de la pàgina web www.enderrock.cat (un 9% més que l’any passat). La festa anual de la música català s’oferirà en directe per ràdios i televisions locals de tot el país gràcies a la retransmissió de La Xarxa, i la difusió digital a través d’enderrock.cat i iCat.cat-

Entre les actuacions dels premiats programades durant la gala hi haurà BlaumutAspencat i Obeses, a més de l’estrena del primer disc d’Animal, a més de dues altres intervencions sorpresa que es desvetllaran durant la gala. Els presentadors de la gala seran els ja habituals Carles Xuriguera i Fel Faixedas, amb col·laboracions de personatges vinculats al món de la música, la comunicació i la cultura del país.

Les entrades per assistir a la gala estan a la venda a través de la pàgina d’Enderrock: www.enderrock.cat.

Reconeixements a la indústria musical

En el decurs de la lectura pública del veredicte dels resultats de la votació popular a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, el Grup Enderrock ha lliurat a més els reconeixements a la indústria musical. Enderrock ha reconegut a els segells BCore Disc pels seus 25 anys, i a Música Global i Ventilador Music en el seu vintè aniversari. També ha reconegut la tasca de l’oficina de producció i contractació Batall Produccions (25 anys), del festivals Acampada Jove (20 anys) i popArb (que va celebrar 11 edicions fins el 2015) i i de la revista musical Ruta 66 (30 anys). En motiu del seu desè aniversari, també ha estat reconeguda la xarxa de Cases de la Música i la sala barcelonina Heliogàbal, que compleix vint anys i lluita per mantenir la seva programació en directe.

Premis de la Crítica

Els Premis de la Crítica es van fer públics al número de gener de la revista Enderrock i també es lliuraran en el marc de la Nit Enderrock. La publicació va premiar Obeses (millor artista 2015), Adrià Puntí amb La clau de girar el taller (millor disc en català 2015), Xarim Aresté per La rosada (millor disc de pop-rock), Déu vos guard de Trau (millor disc revelació), Pau Figueres de Pau Figueres (millor disc de folk / noves músiques), Santa ferida de Ferran Palau (millor disc de cançó), Bird Eyes de Núria Graham (millor disc en llengua no catalana),And Now for Something Completely Different de Gabriel Amargant Quintet (millor disc de jazz) i La viola d’or (millor disc de cl&agrave ;ssica).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid