Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Antonio Baños dimiteix i referma les conviccions independentistes

Baños ha emès una nota per anunciar la decisió de renunciar a l'acta de diputat, que ja corria en forma de brama; una marxa que defineix per "motius estrictament polítics", i que va ser enviada ahir al Consell Polític de la CUP, tal i com descriu ell mateix en el seu escrit

04/01/2016 Política

La CUP ha tramès una nota de premsa per informar el diputat Antonio Baños ha renunciat a l'Acta de la CUP-Compromís Constituent.

La nota, amb l'encapçalament de "Comiat", exposa literalment que "Us fem arribar la carta que Antonio Baños, diputat de la CUP-CC, ens ha fet arribar per acomiadar-se i renunciar a la seva acta de diputat. L'Antonio no se sent capaç de defensar la decisió de la CUP-CC presa ahir per la majoria de les bases de l'organització. Com no podia ser d'altra manera, des de la CUP respectem plenament la seva decisió i ens sap molt de greu. Entenem que aquesta ha estat una de les decisions més difícils que la CUP ha hagut de prendre mai, que ens falten mans per construir la república catalana i que en aquest llarg i complicat camí tots som necessaris. La CUP els darrers mesos ha patit molt, però s'ha recolzat sobre la seva gent i la seva assemblea per decidir des de baix i a l'esquerra, per reivindicar una manera de fer diferent, més democràtica, més coherent, i gens senzilla. I hem escoltat i hem decidit. Però quan moltes veus són escoltades, el consens vol més sacrificis, més discussions. Sabem que ahir no podíem satisfer a tothom, tampoc a tota la nostra militància, però per nosaltres això és només un altre revolt, el darrer de molts, en el nostre compromís ferm amb la independència dels Països Catalans, socials, feministes i ecologistes."

 

La carta de Baños per anunciar aquesta decisió que defineix per "motius estrictament polítics", va ser enviada ahir al Consell Polític de la CUP, tal i com descriu ell mateix en el seu escrit. La informació de la renúncia com a diputat ja es barallava ahir com una possibilitat a diversos mitjans.

 

Aquesta nota és per comunicar que renuncio a l’acta de diputat per la CUP-CC arran del Consell Polític del passat dia 3.

Aquesta decisió obeeix a motius estrictament polítics. Me’n vaig perquè em sento incapaç de defensar la postura adoptada majoritàriament aquell dia. Una postura política discrepant amb les idees i objectius pels quals vaig decidir presentar-me com a candidat a les eleccions del passat 27S.

El meu pas a la política (tot plegat uns cinc mesos) tenia només un sol sentit i objectiu: Que aquesta legislatura fos la de la ruptura irreversible amb l’Estat Espanyol i que, a més, la construcció de la República es fes des de un procés constituent popular i social.

Aconseguida la majoria independentista el 27S, vaig entendre que el mandat explícit del país era encetar, sense dilacions ni dubtes, la ruptura amb l’Estat Espanyol. Per aquest motiu, jo em trobava entre els partidaris d’acceptar la proposta d’acord de JxS i votar la investidura del seu candidat. És evident que no he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo, he d’admetre-ho, amb un sentiment de frustració personal molt viu que no puc amagar.

Dit això, estic convençut que la República Catalana és l’únic camí per aconseguir la transformació social del país i per això estic convençut que, si anem a eleccions anticipades, l’enfortiment de la base social de l’independentisme serà una tasca de la qual els que volem la República no ens podrem sentir deslligats i en la que també penso seguir col·laborant com he fet des de que va arrancar el procés.

Salut i República!
Antonio Baños

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid