Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S
Baños: "En la nit que tot comença, avui neix la República Catalana"

335.520 persones han votat a la CUP-Crida Constituent, o sigui un 8,21% que ha representat 7 escons més en relació a les darreres eleccions al Parlament.

28/09/2015 Política

En les eleccions de caràcter plebiscitari que s'han celebrat aquest diumenge a Catalunya, la CUP-Crida Constituent ha triplicat de llarg el nombre de vots en relació a les eleccions del 2012. O sigui 7 escons més i estarà present a la cambra amb 10 diputats. 7 per Barcelona i 1 per cada una de les tres circumscripcions restants. Amb aquests resultats i els 62 escons per Junts pel Sí, les forces independentistes tenen majoria absoluta al Parlament i encarrilar així el procés cap a la Independència.

En aquesta línia es va referir el cap de llista de la CUP-CC per Barcelona, Antonio Baños al Casinet l'Aliança del Poble Nou, tot dient dient "a partit demà mateix la legalitat espanyola ha de ser desobeïda per part de la sobirania catalana. "A partir de demà només ens manem a nosaltres".

Per a Baños, una immensa majoria de vots han estat contraris a l’statu quo actual, "l'statu quo que ens ha oprimit fins ara", ha dit Baños, i ha afegit: "Avui expedim el certificat de defunció de l’autonomisme i l’autonomia catalana. En la nit que tot começa, avui neix la república catalana".

També ha assegurat que la CUP recull el mandat democràtic per la independència, així com el d'impulsar de manera immediata un " pla de xoc de rescat ciutadà", és a a dir, ""zero desnonaments, zero privatitzacions, zero corrupció i que tothom pugui comptar amb tres àpats al dia". El cap de llista, en el seu parlament ha recordat el 4aè aniverasari dels darrers afusellaments del franquisme.

La número 2 de la llista per Barcelona, Anna Gabriel ha afirmat que amb aquests resultats :"Estem en condicions de defensar de forma inequívoca els interessos populars, ens trobaran amb tota la tenacitat possible defensant els interessos de la classe treballadora". També ha assenyalat que el projecte independentista anirà endavant, i ha remarcat que "som necessàries però que tampoc ningú no és imprescindible", tot dient que Mas "no és imprescindible".

Els 10 diputats de la CUP-Crida Constituent

Per Barcelona:

1. ANTONIO BAÑOS BONCOMPAIN
2. ANNA GABRIEL SABATÉ
3. JOSEP MANEL BUSQUETA FRANCO
4. GABRIELA SERRA FREDIANI
5. ALBERT BOTRAN PAHISSA
6. EULÀLIA REGUANT I CURA
7. JULIÀ DE JÒDAR MUÑO

Per les comarques nord-orientals:

1. BENET SALELLAS i VILAR

Per les comarques de la Franja, Ponent, Pirineus i Aran

1. RAMON USALL I SANTA

Per Baix Penedès, Camp, Terres de l'Ebre

1. SERGI SALADIÉ GIL

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid