Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
Més de 100 electes de la CUP signen un manifest a favor d'un acord amb JxSÍ

Sota el títol Ni un pas enrere cap a la independència,  regidors i alcaldes de la CUP rebutgen la possibilitat d’haver d’anar a unes eleccions avançades el mes de març vinent, una eventualitat que consideren molt negativa.

25/12/2015 Política

Més d'un centenar d'alcaldes i regidors de la CUP han fet públic un manifest sota el títol "Ni un pas enrere cap a la independència" on es demana que s'arribi a un acord amb Junts pel Sí per encarrilar el procés cap la República Catalana. El signants demanen "siguin molt conscients que en aquests moments el futur del país està en bona part a les seves mans, i que per tant, siguin dignes de l'esperança d'aquest poble i de totes aquelles persones que al llarg de la història d'aquest país han deixat la seva vida defensant-ne la llibertat i la dignitat".

També demanen "generositat, flexibilitat i empatia. Demanem mirar més enllà de nosaltres mateixos i recordar a tantes i tantes persones que han protagonitzat aquests darrers anys les manifestacions més multitudinàries que es recorden. El suport social ampli a la independència i a la República Catalana al qual hem arribat és un bé col·lectiu que hem de preservar i fer créixer encara més; i que de cap de les maneres s’hauria de posar en perill ni dilapidar per manca de l’esforç polític necessari".

Recorden que els resultats del 27S, a més, han donat a la CUP-CC l’oportunitat de tenir un paper decisiu en la construcció de la República Catalana. Per tant, consiederen que "cal aprofitar aquesta força per introduir-hi un alt contingut transformador de les estructures socials i econòmiques al servei de les classes populars i respectuoses amb el territori. Cal aprofitar aquest paper decisiu per garantir fermesa en aquest procés d’alliberament, que no hi haurà passes enrere. Cal aprofitar aquest paper per abordar les emergències socials i ambientals més punyents que patim i frenar les polítiques d’empobriment de la majoria. I cal aprofitar aquest paper decisiu per iniciar un procés constituent de base popular per aconseguir la màxima implicació i participació democràtica en la construcció de la nova república".

Retorn al marc autonòmic

El manifest explica que molts ajuntaments han aprovat mocions de suport a la declaració de ruptura del Parlament, i afegeix per tant, que des del món local "rebutgem haver d'anar a unes noves eleccions al març, una eventualitat que considerem negativa per diverses raons". Entre aquestes, que una nova convocatòria electoral eliminaria el caràcter plebiscitari del 27S, i suposarien l'anul·lació de la declaració de ruptura, "és a dir, la liquidació de l'expressió de la voluntat popular".

Remarquen que si no s'arriba a un pacte es tornaria "a un marc autonòmic i la impossibilitat de construir la República Catalana, perquè el resultat de les eleccions seria de caràcter autonòmic", i per altra banda, assenyala que "oferirien, gratuïtament, la possibilitat de reforçament de l'espanyolisme"

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid