Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nadal2015
Campanya del col·lectiu feminista La Dalla Garrotxa per reivindicar unes festes de consum responsable i no sexista
08/12/2015 Gènere

El col·lectiu feminista La Dalla d'Olot ha organitzat una sèrie d’actes per reflexionar sobre els tòpics sexistes i els rols de gènere durant les festes de Nadal, ja que tenen un impacte directe a la societat.

A través del cartell “A mi m’agrada jugar. Combat els rols de gènere”, elaborat pel mateix col·lectiu, i la campanya de l’Institut Català de les Dones #trenquemestereotips ha fet difusió a la comunitat escolar perquè pugui reflexionar al voltant de la coeducació dels seus infants. És important que se’n parli a casa i a l’escola, però que també ells mateixos es plantegin dubtes i reflexions sobre què els agrada jugar i si hi ha joguines per a nens i joguines per a nenes.

En la mateixa línia, el divendres 11 de desembre a les 19:30 a Can Trincheria, es durà a terme una xerrada/col·loqui a càrrec de la sociòloga Cristina Vila Peñuelas. Ens parlarà sobre com refermen les campanyes nadalenques els estereotips de gènere. Actituds tan interioritzades amb les que hi hem de conviure dia a dia.

Seguidament, durant el matí del dimecres 23 de desembre pels carrers del centre d’Olot, tindrà lloc una performance per despertar consciència entre totes les consumidores i ciutadanes sobre la influència que té la pressió estètica als nostres cossos. Una violència subtil que està present de moltes formes a la nostra vida diària. Imposicions que creen estereotips allunyats de la realitat que són la causa de molts problemes d’autoestima i desordres alimentaris.

Finalment, el mateix dia 23 a les 18:30 de la tarda, gaudirem d’una cantada de nadales reivindicativa a les escales de Sant Esteve, juntament amb altres col·lectius de la ciutat. En acabar l’acte tothom podrà beure un got de xocolata desfeta per passar millor el fred.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid