Nadal2015
Campanya del col·lectiu feminista La Dalla Garrotxa per reivindicar unes festes de consum responsable i no sexista
08/12/2015 Gènere

El col·lectiu feminista La Dalla d'Olot ha organitzat una sèrie d’actes per reflexionar sobre els tòpics sexistes i els rols de gènere durant les festes de Nadal, ja que tenen un impacte directe a la societat.

A través del cartell “A mi m’agrada jugar. Combat els rols de gènere”, elaborat pel mateix col·lectiu, i la campanya de l’Institut Català de les Dones #trenquemestereotips ha fet difusió a la comunitat escolar perquè pugui reflexionar al voltant de la coeducació dels seus infants. És important que se’n parli a casa i a l’escola, però que també ells mateixos es plantegin dubtes i reflexions sobre què els agrada jugar i si hi ha joguines per a nens i joguines per a nenes.

En la mateixa línia, el divendres 11 de desembre a les 19:30 a Can Trincheria, es durà a terme una xerrada/col·loqui a càrrec de la sociòloga Cristina Vila Peñuelas. Ens parlarà sobre com refermen les campanyes nadalenques els estereotips de gènere. Actituds tan interioritzades amb les que hi hem de conviure dia a dia.

Seguidament, durant el matí del dimecres 23 de desembre pels carrers del centre d’Olot, tindrà lloc una performance per despertar consciència entre totes les consumidores i ciutadanes sobre la influència que té la pressió estètica als nostres cossos. Una violència subtil que està present de moltes formes a la nostra vida diària. Imposicions que creen estereotips allunyats de la realitat que són la causa de molts problemes d’autoestima i desordres alimentaris.

Finalment, el mateix dia 23 a les 18:30 de la tarda, gaudirem d’una cantada de nadales reivindicativa a les escales de Sant Esteve, juntament amb altres col·lectius de la ciutat. En acabar l’acte tothom podrà beure un got de xocolata desfeta per passar millor el fred.