Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Països Catalans
L'ANC Catalunya Nord comparteix l'objectiu de l'ASM de treballar per una República Federal dels Països Catalans

"Compartim l’objectiu de creació a llarg termini d’una República que federi el conjunt dels Països Catalans incloent-hi ben entès els antics Comtats de Rosselló i Cerdanya"

04/11/2015 Política

La territorial nord-catalana de l'ANC ha manifestat, avui en la seva pàgina web, el seu total acord i suport a les decisions preses i als textos publicats el passat cap de setmana per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) en la creació de la República Federal dels Països Catalans.

"Compartim l’objectiu de creació a llarg termini d’una República que federi el conjunt dels Països Catalans incloent-hi ben entès els antics Comtats de Rosselló i Cerdanya, que van ser no sols el bressol de Catalunya sinó també el seu baluard i que han mantingut llur catalanitat malgrat el genocidi identitari patit des del 1659".

Ara bé, demana a "l’ASM d’incloure’ns d’ara endavant sistemàticament dins el marc de les reivindicacions nacionals comunes, perquè ens dol que s’usi el terme Països Catalans per designar els països inclosos dins el marc estatal espanyol, deixant-nos tan sovint de banda a nosaltres catalans del Nord. La nació la configurem tots nosaltres".

L'ANC nord-catalana, recorda Catalunya Nord ha resistit 350 anys i va assumir d’ençà del principi dels anys seixanta la realitat dels Països Catalans, com es pot comprovar amb la Porta edificada a Salses que delimita geogràficament els Països Catalans al Nord. Així com també ha expressat políticament d’ençà de la segona meitat del segle XX el seu desig d’esborrament de la frontera imposada i de reunificació dels territoris. Es convocà el 8 de novembre de 2005 una manifestació memorable a Perpinyà i en el parlament, llegit en presència de 8000 persones, ressonà l’afirmació “Sem una nació”, sis mesos abans de la manifestació convocada amb el mateix lema a Barcelona.

També assenyala que comparteix la declaració del president de l’ANC, Jordi Sánchez, que va donar suport a la iniciativa de l'ASM: “Crec que aquesta gran il·lusió que compartim és el que ens esperona a continuar. Cadascú amb el seu ritme, però amb una voluntat molt clara i amb una consciència que formem part d’una mateixa nació cultural, d’una mateixa nació lingüística. Políticament serem allò que cada una de les parts vulguem ser en el futur.”

Tot i així, l'ANC nord-catalana remarca que "És evident que cada país català tenint la seva pròpia problemàtica i el seu peculiar modus per desampallegar-se dels respectius estats opressors, ens comprometem a defensar i potenciar sense cap ambigüitat la realitat nacional configurada pel conjunt dels Països Catalans, a respectar la pluralitat, la diversitat i el ritme d’integració de cada un d’ells per tal de configurar el futur estat català federal o confederal i a obtenir el seu reconeixement europeu i internacional".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid