Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#2ANYsSENSERTVV
Ara fa 2 anys que el govern "mafiós" valencià tancava Canal 9

L’efemèride luctuosa es recordarà este diumenge amb una marxa a peu entre els estudis de Burjassot i el Palau de la Generalitat convocada per l’antic comitè d’empresa.

29/11/2015 Comunicació
La majoria absoluta del PP, ara fa un any, va servir perquè aprovaren la llei de liquidació de RTVV, en un ple agitat, ple de protestes i molta tensió Fa un any que el PP imposava a les Corts Valencianes el tancament de Ràdio Televisió Valenciana sense tindre en compte per a res les protestes dels valencians.

El tancament d'un mitjà que tenia 29 anys era la resposta del govern del PP d'Alberto Fabra a la sentència del TSJ que anul·lava l'ERO de RTVV. El 27 de novembre de 2013 el consell publicava de manera urgent al DOGV extraordinari el tancament i el dia 29, a les 12.19 les emissions de Canal 9 fonien a negre.

El dia 28 es desconnectaven les emissions de Ràdio 9, però els treballadors de Canal 9 van resistir i van mantindre les emissions televisives durant 12 hores. Es van viure moment surrealistes, com l'arribada de Paco 'Telefunken' acompanyat de la policia per tallar les emissions i que finalment no ho va fer per problemes de consciència, o el del 29 de novembre quan la policia va voler entrar a Canal 9 sense adonar-se que no podien perquè.... ells havien tancat la porta!!!. Finalment, a les 12.19, la comissió de liquidació de RTVV va desconnectar enmig de crits 'Açò és un cop d'estat'.

Plantegen una televisió valenciana "nova" amb la meitat de plantilla que l'anterior RTVV

El comitè d'experts de les universitats de comunicació valencianes ha plantejat un model de radiotelevisió amb una plantilla reduïda, al voltant de la meitat de l'antiga plantilla de Ràdio Televisió Valenciana (que comptava amb uns 1.600 treballadors), tal com s'indica al document que marca les bases per a la renovació de l'espai comunicatiu valencià i la restitució del servei públic de radiotelevisió, segons informava La Veu del País València

El document ha estat lliurat fa uns dies al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en un acte a les Corts on ha estat present el president de la cambra, Enric Morera, la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, i els portaveus de tots els partits amb representació parlamentària. La pròxima setmana quedarà constituïda la comissió parlamentària on es treballarà el document i la proposició de llei per recuperar la ràdio i televisió públiques.


Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid