Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Estat contra el moviment obrer organitzat, Laura i Eva llibertat!
05/10/2015 Jordi Martí Font
Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

Per Jordi Martí Font, membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del C. Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

“Laura va deixar una caixa de cartró davant la porta de l’edifici amb papers imitant bitllets de banc i la va prendre amb un encenedor, mentre Eva col·loca una cinta de plàstic en les portes. Després d’uns minuts, un Mosso d'Esquadra la va apagar amb un extintor de mà.” Aquest és el relat de la 'performance' que dues militants de CGT van realitzar a les portes de la Borsa de Barcelona el 29 de març de 2012, enmig d'una jornada de vaga general contra la destrucció de la vida per part de qui manava aleshores.

Sense judici, unes setmanes després, Laura és detinguda i passa 23 dies tancada sense judici perquè deien que hi havia “risc de fuga”. Eva recull la citació al jutjat i queda en llibertat. Passats tres anys, s'acusa les companyes de danys per incendi i desordres públics, el que podria suposar dos anys i mitjà de presó a cada una d'elles i una multa de 40.000€; la CGT també està acusada com a responsable civil subsidiària.

No importa que tot deixi de tenir sentit quan ho explica qui mana, no importa que les paraules enunciïn falses realitats, miratges inexistents o directament invencions. Els que manen tenen clar que manen i, per tant, poden manipular la realitat com els plagui. I per fer-ho els cal la por, la submissió i el silenci de qui volen esclau o súbdit.

Quan les cadenes es trenquen en mil bocins perquè som capaços d'enunciar la llibertat, aleshores la por canvia de costat i els fa pensar que un dia no massa llunyà els amos poden perdre la camisa, com avui mateix vèiem que els passava a dos directius d'Air France que pretenien fer fora de la seva feina uns milers de treballadors, això sí, suaument. Tota la solidaritat amb Eva i Laura, tot el suport a qui lluita! La por està canviant de costat i costarà que desaparegui però sabem que més aviat que tard, serà!!!

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid