Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
“Mas president”, l'intent de xantatge de la Catalunya dependent
28/09/2015 Jordi Martí Font
Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

Per Jordi Martí Font, membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del C. Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

Les Eleccions autonòmiques amb caràcter plebiscitari del 27 de setembre del 2015 han donat un resultat complex i alhora clar. La majoria de parlamentaris al Parlament de Catalunya, després d'unes Eleccions amb un altíssim tant per cent de participació, seran dels que es diuen independentistes. Alhora, però, no s'ha aconseguit la majoria de vots independentistes que hagués fet possible una DUI en condicions clares. És per això que tot i tenir clar que el que tenim davant és la possibilitat clara d'avançar cap a la independència de Catalunya-quatre-províncies, caldrà un referèndum en què tothom i totdon ens expressem de forma clara sobre si volem la independència o no.

Tot i que la DUI hagués acabat d'un cop per sempre amb la dependència de l'Estat espanyol, obligats com estem ara mateix, també he de dir que personalment m'agrada més la forma del referèndum ja que és incontestable i alhora la fórmula més democràtica per decidir sobre un conflicte nacional com aquest; i cal recordar que ja en vam intentar un i no va sortir bàsicament per la negativa i les coaccions de l'Estat espanyol, però també per la manca de decisió del Govern de Mas de desobeir en un moment en què calia fer-ho.

És clar que el moment que tenim davant demanarà la desobediència com a norma de funcionament, perquè si no és així, és clar que l'Estat espanyol tornarà a fer aplicar les seves lleis que no permeten l'expressió lliure ni de l'opinió ni de la decisió. Ens caldrà un govern desobedient i és clar que aquest Govern no pot tenir al capdavant qui ja ha demostrat que és incapaç de desobeir, que és incapaç de generar la nova institucionalitat catalana que no sigui producte d'una concessió espanyola sinó d'una decisió pròpia, de la pròpia voluntat.

És en aquest context que ens trobem i és en aquest context en què un dels socis de Junts pel Sí, la força que el dia 27 va guanyar les Eleccions, es convertirà, tal com ja es veu per piulades i articles, en el partit de “¿Qué hay de lo mío?” i “lo mío” és que Mas torni a ser president. La CUP va deixar ben clar que el rei de les retallades i de la Catalunya antisocial, la persona que ja havia demostrat que s'arronsava quan l'Estat amenaçava, no podia estar al capdavant del nou Govern, de la nova República Catalana.

Ara ens plouran hòsties per totes bandes per tal que fem Mas president, ens acusaran d'aturar el procés, de ser més dolents que la tinya... i nosaltres sabem perfectament, com tothom i totdon que hi era, que ningú a la Diagonal cridava “Mas, Mas, Mas” sinó “Independència” i és precisament això el que hem vingut a fer. Ens cal la independència per encetar un procés constituent, i no cal Mas al capdavant per fer la travessia dels dies que ens queden fins a la nova república.

No acceptarem lliçons de ningú, i menys amenaces o insults, tot i que tenim ben clar que aquesta serà l'estratègia que seguiran alguns exautonomistes en els propers dies. Hi ha moltíssima gent que genera més consens i genera més confiança que no Mas per fer el paper de president de la nova República Catalana i això és el que defensa la CUP, la independència, no la imposició d'algú que ara mateix no és acceptat per una part important de les formacions que la defensem i la portàvem al nostre programa. Perquè ningú no és imprescindible, però totes som necessàries, no ens cal Mas per a la independència. Per a la independència l'únic que ens cal és la independència.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid