Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP de Mataró s'oposa a la "Festa del Cel" pel seu elevat cost econòmic

La formarció remarca  que la presència militar a la ciutat no encaixa amb la imatge d’una ciutat que defensa els valors de la pau i que es declara majoritàriament antimilitarista.

23/09/2014 Política

La CUP s’oposa a la Festa del Cel pel seu elevat cost econòmic, perquè no es recuperarà la inversió, perquè l’aviació no té cap vinculació amb la ciutat, pel seu contingut militarista i espanyolista i per la contaminació del medi ambient. La promoció de la nostra ciutat s’hauria de fer amb un esdeveniment de i per a Mataró. "Proposem la celebració d’una consulta popular per decidir quina festa voldríem els mataronins", han manifestat els membres de la CUP,  Xavier Safont-Tria i Omar Diatta, en roda de premsa.

La formació ha apuntat que en l’actual context de crisi econòmica i retallades en els serveis bàsics per falta de pressupost, ho consideren un despropòsit destinar uns 250.000€ a un espectacle aeri. "Bona part d’aquests diners marxaran volant i no revertiran en els ciutadans de Mataró", afirma la CUP.

També han indicat que l’espectacle comptarà amb la participació d’avions civils però també d’avions de guerra, i consideren que la presència militar a la ciutat no encaixa amb la imatge d’una ciutat que defensa els valors de la pau i que es declara majoritàriament antimilitarista. Aquest no és el model de promoció de ciutat que volem per Mataró.

Tot i iaxí, la formació independentista remarca que Mataró té dret i li pot interessar celebrar una esdeveniment de ressò mediàtic tal com fan altres ciutats,  però "s’haurien de defensar i potenciar els actius que tenim com a ciutat i amb un pressupost que realment reverteixi en l’economia local".

Han indicat que Girona fa la setmana de les flors, Lleida l'aplec del cargol, Valls les calçotades… En aquesta línia, la CUP pensa que s’hauria d’obrir un debat de ciutat valorant les diferents propostes que puguin sorgir.

La Festa del Cel està prevista pel proper 28 de setembre sobre la platja de Mataró, festival que fins ara se celebrava a Barcelona

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid