Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada de Sant Jordi
Per un Sant Jordi reivindicatiu amb un llaç per la poesia i la llengua relligant el territori

Tot i el caire lúdic de la Diada, el poble català ho celebra cada cop més com a una jornada combativa per reivindicar la llengua com un anhel de llibertat que relliga tots els territoris que configuren el mapa de la nació, el Països Catalans 

23/04/2015 Cultura
Per un Sant Jordi reivindicatiu amb un llaç per la poesia i la llengua relligant el territori Per un Sant Jordi reivindicatiu amb un llaç per la poesia i la llengua relligant el territori

Més enllà de la tradició arreu de territori, Sant Jordi també esdevé una diada reivindicativa a favor de la llengua catalana. Així ens ho recorda "Enllaçats per la LLengua" tot dient en el seu manifest, " com els constants atacs vers la llengua des de moltes administracions (centrals, autonòmiques i locals) i partits polítics es van succeint, intentant el desmantellament dels drets lingüístics dels ciutadans catalanoparlants aconseguits a base d'intensa lluita durant molt de temps, des d'entitats culturals i sindicals".

Davant d'aquesta situació, per a l'entitat, només "l'enfortiment del teixit social del territori és bàsic per fer front l'ofensiva contra la nostra llengua".

Entitats d'arreu del territori reivindiquen un Sant Jordi de poesia en català

En aquesta línia, les entitats que formen part d'ExLL reivindiquen que la Diada de Sant Jordi d'enguany, d'ampla tradició a diferents territoris de parla catalana, sigui més que mai reivindicativa per la defensa de la nostra llengua comuna, i a més ho volen mostrar de la mà de la poesia.

Seguint aquesta proposta les entitats han publicat una poesia pel 23 d'abril amb el llaç de la senyera, símbol de la defensa conjunta de la llengua catalana i conviden tothom ha afegir-se , tal i com es fa ressò el digital La Veu del País Valencià.

Les poesies tracten de temes diversos, i tenen la particularitat d'enllaçar autors i les diferents veus dels Països Catalans en una campanya unitària en defensa de la llengua catalana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid