Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada de Sant Jordi
Homenatge a Ovidi Montllor a València

Es lliurarà a la filla de l'Ovidi, Helena Montllor, una escultura de reconeixement, obra de l'artista Cristina Guzman Traver. L’acte comptarà amb l’actuació d’Andreu Valor, i serà presentat per Pepa Alòs.

21/04/2015 Cultura

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han organitzat un acte de commemoració de la diada de Sant Jordi. Serà el proper 23 d’abril, dijous, a les 19h., a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, a València. 

A més, l’acte serà també un homenatge a Ovidi Montllor, en l’any en què commemorem el vintè aniversari de la seua mort. Es lliurarà a la filla de l'Ovidi, Helena Montllor, una escultura de reconeixement, obra de l'artista Cristina Guzman Traver. L’acte comptarà amb l’actuació d’Andreu Valor, i serà presentat per Pepa Alòs.

Sant Jordi és la diada del llibre i la llengua. Per això, l’AELC i ACPV volen ajudar a divulgar l’obra dels nostres autors, perquè al País Valencià hi ha molt bons autors de novel·la, teatre, poesia, assaig... que no tenen el suport institucional que mereixen i que, tot i això, han produït obres de primer nivell. Amb aquesta intenció, hem convidat els autors a llegir una selecció dels seus textos, perquè ells mateixos es presenten sense intermediaris.

Es comptarà amb la participació, entre d’altres, de Juli Alandes, Pep Alfonso, Xavier Aliaga, Carme Arnau Orts, Josep Ballester, Núria Cadenes, Esperança Camps, Antoni Defez, Josep Domingo, Joan Femenia, Isabel Garcia Canet, Enric Iborra, Xelo Llopis, Manel Marí, Josep Micó, Josep Millo, Josep Mir, Eduard Mira, Manuel Molins, Francesc Mompó, Octavi Monsonís, Àngels Moreno, Joan Navarro, Vicent Penya, Pura Peris, Rosa Roig, Mari Carme Sáez, Encarna Sant-Celoni i Josep Manel Vidal.

Una mostra no exhaustiva que dóna idea del gran nombre d’autors i autores, de la varietat de registres i gèneres, i de la qualitat de la literatura en català feta al País Valencià. La bona salut de la cultura, malgrat els impediments i obstacles institucional que pateix per part d’un govern autonòmic que es caracteritza més aviat per no usar la llengua del país i per impulsar, amb la retòrica i els fets, una política contra la cultura, fa pensar en les possibilitats que s’obririen amb un context polític més favorable.

Per això, l’acte de Sant Jordi és també un clam per la cultura, perquè la seua denigració ha format part d’un model social i econòmic que s’enfonsa, i l’aposta per ella ha de formar part d’un nou model social i econòmic amb un accent més social, igualitari i de qualitat.

En la seua organització, han col·laborat el Gremi d’Editors del País Valencià, el PEN Català i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid