Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
Cap de setmana de "Tinta Roja", 2a fira de l’edició independent i del llibre polític, al Garraf

La fira d’expositores de llibres es farà el cap de setmana del 18 i 19 d’abril a Ribes.

14/04/2015 Cultura

Tinta Roja, la segona fira de l’edició independent i del llibre polític, es realitza enguany al Garraf. La fira de llibres es farà el cap de setmana del 18 i 19 d’abril a Ribes.

El tema central de les activitats previstes enguany és el racisme i la fòbia a la diversitat i torna al Garraf amb un cartell d’activitats [programa] contra el racisme i la fòbia a la diversitat. Per segon any, el GER de Ribes, l’Ateneu Vilanoví, l’Ateneu de Sitges, l’Associació Contrabandos i l’Espai Contrabandos impulsen aquesta fira, juntament amb un conjunt d'editorials independents i crítiques.

Segons els impulsors d'aquesta iniciativa "El llibre polític és aquell que, sigui del gènere que sigui, fomenta el pensament crític. L’edició independent està promoguda i practicada per aquelles editorials, col·lectius i llibreries fora dels grups que no tinguin per objectiu principal l’edició de llibres."

En aquesta edició la fira estarà centrada en "el racisme i totes les fòbies a la diversitat són sistemes de dominació. Sistemes d’etiquetatge, classificació, divisió i submissió de les persones en base a paràmetres que ni tant sols elles mateixes reconeixen o coneixen. Diu l’escriptor basc Joseba Sarrionandia que el moro, per exemple, “és aquell a qui se li nega la possibilitat de definir-se a sí mateix”. Totes les persones etiquetades, classificades, dividides o submises som mores, i el que podem (i proposem fer) és lluitar contra aquesta dominació."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid