Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
Edicions del 1979 publica “Introducció a la història dels Països Catalans”

L’obra actual és una versió molt renovada i actualitzada del text que no pogué ser publicat als anys vuitanta del segle passat.

26/09/2014 Lletres

Edicions del 1979 acaba de publicar Introducció a la història dels Països Catalans. El llibre, escrit per Albert Botran, Carles Castellanos i Lluís Sales, té 422 pàgines i està prologat per la historiadora Eva Serra.
 
Com s’explica al prefaci dels autors, la idea d’emprendre la redacció d’aquesta obra arrenca dels treballs de revisió d’una primera versió força més breu apareguda sota el franquisme l’any 1975 amb el títol d’Aproximació a la Històriadels Països Catalans. En la seva part fonamental, aquesta obra primitiva havia estat redactada per Carles Castellanos a la presó, l’any 1974, i fou distribuida clandestinament pel PSAN-P.
 
L’esquematisme de la redacció inicial d’alguns capítols aconsellava una revisió a fons del text. Amb la incorporació significativa d’Eva Serra, un equip de redacció emprengué posteriorment la revisió i produí un text de prop de dues-centes pàgines que no pogué aparèixer publicat per diferents entrebancs causats per les estretors ideològiques del món editorial de la Transició i, més tard, per les vicissituds de la lluita política independentista de l’època, ja que les dificultats d’estructurar un moviment polític nou en un context repressiu obligaren els autors a assumir com a prioritàries altres tasques.
 
L’obra actual és una versió molt renovada i actualitzada del text que no pogué ser publicat als anys vuitanta del segle passat. A més de la descripció històrica dels diferents períodes, exposats  en forma de capítols agrupats en sis parts, conté unes descripcions que van seguides d’esquemes cronològics que s’han considerat útils en un llibre introductori com aquest.

El llibre es pot comprar a les llibreries o directament a l’editorial.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid